Domáci jablkový džem so škoricou máte hotový za chvíľu a jeho chuť sa s kupovaným džemom nedá porovnať

Jablkový džem bol vždy môj obľúbený, preto som sa tento rok rozhodla, že si pripravím svoj vlastný. Tento recept patrí medzi veľmi rýchle, stačí vám pár surovín a výsledný džem je naozaj dobrý. Množstvo surovín môžete ľubovoľne násobiť, recept je koncipovaný na dva poháre tejto dobroty :).

Doba prípravy: 40 minút
Porcie: 2 poháre džemu po 250 ml
ingrediencie

1 kg olúpaných jabĺk, nakrájaných na kúsky
40 ml šťavy z citróna
kôra z jedného citróna
100 g krupicového cukru
225 ml nesladeného jablkového džúsu / muštu
1 vrecúško vanilkového cukru
1 lyžička mletej škorice

postup

1 ) Do väčšieho kastróliku nalejte jablkový džús, citrónovú šťavu, kôru, obaja cukry, škoricu a nakoniec jablká nakrájané na kocky.

2 ) Priveďte do varu a nechajte variť približne 10 minút, potom znížte plameň a varte ďalších 10 minút. Potom nechajte plameň na minime a za občasného premiešania varíme ďalších 5 minút, alebo kým džem trochu nezhustne.
3 ) Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov, dobre uzavrite a nechajte úplne vychladnúť.
Skladujte v chlade a tme.

Výsledok vyhľadávania obrázkov

ZDROJcoolinarika.com
Chod hore