Do rúry som dala surové neuvarené vajca v škrupinke. Výsledok je neskutočný

Ako pripraviť vajcia

V každých klasických anglických raňajkách nájdeme vajcia – či už varené alebo pečené. Táto tradícia sa už dávno preniesla do celého sveta, veď raňajšie jedlo je najdôležitejšie, prospešné a hlavne – jeho príprava je ľahká a rýchla. Navyše môžeme pripraviť rôznorodé jedlá z vajec.

Dnes „ S chuťou“ sa podelíme s čitateľmi o vedomosti, vďaka ktorým môžeme pripraviť čarovné omelety a iné majstrovské diela, v ktorých hlavnú úlohu hrá vajce. Je možné, že niektoré už poznáte, alebo máte vlastný recept. Napíšte nám o tom v komentároch.

Múdre rady pre prípravu vajec

 

  • Trúba na pečenie namiesto sporáku

 

Aby sme nemali sporák preplnený rôznymi kastrólmi s vajcami, je možné ich „uvariť“ v trúbe na pečenie. Poukladajte vajíčka do formy na pečenie keksov a vložte ich do trúby, ktorá je predhriatá na 180ºC, na 30 minút. Potom ich vložte do studenej vody, aby vychladli. Takto získate desiatku a možno i viac vajec naraz.

яйца в духовке

 

  • Nebanálne servírovanie

 

Aby sa vám vajíčko neroztieklo po celej panvici, pripravte si jedlé formičky z bulharskej papriky, cibule alebo chleba. Je to chutné, efektívne a neobyčajne aromatické.

глазунья в перце

 

  • Fľaša na pomoc

 

Na oddelenie žĺtka od bielka nám pomôže plastová fľaša. Rozbite do misky niekoľko vajíčok, zľahka stlačte fľašu a priložte hrdlo k žĺtku, fľašu uvoľníte: ona rýchlo vtiahne do seba celý žĺtok.

отделить желтки и белки

 

  • Žĺtok v strede

 

Plnené vajcia sa budú pripravovať ľahšie, keď bude žĺtok v strede vajíčka, aj jedlo bude vypadať vkusnejšie. Aby sme to dosiahli, položte krabičku s vajíčkami na bok na 12 hodín, potom ich môžete variť.

фаршированные яйца

 

  • Vajcia a kancelársky špendlík

 

Nie je nič horšie, ako keď polovica vareného vajcia zostane v škrupine. Aby sa tak nestalo, treba do vajíčka pri izbovej teplote pichnúť špendlík. Musíme dávať pozor, aby škrupina nepukla. Vložte vajcia do varenej vody a varte ich obvyklým spôsobom. Nie, nič nevytečie: na tupej strane vajcia sa nachádza prázdnota, ktorá ochráni obsah.

как варить яйца

 

  • Presný rez

 

Prerezať vajíčka na rovnaké polovice nám pomôže lyžica a nôž, ktorý namočíme vo vode, aby sa naň neprilepil žĺtok.

как варить яйца

 

  • Majsterka omeleta

 

Pripraviť nadýchanú omeletu môžeme nielen na panvici alebo v trúbe na pečenie, ale aj inými zaujímavými spôsobmi. Urobte zmes z vajec, mlieka, korenín, syra, šunky a byliniek. A na prípravu omelety použite vafľovač alebo mikroténové vrecko. 

 

Veríme, že tieto životné rady vám uľahčia prípravu vašich chutných jedál a pomôžu vám dívať sa na tento proces obšírnejšie. Ak sa vám páčil tento článok, podeľte sa s priateľmi o tieto neoceniteľné rady.

как приготовить омлет

zdroj: sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Do rúry som dala surové neuvarené vajca v škrupinke. Výsledok je neskutočný”