Sypaný tvarohový koláč s hrozienkami a bleskovo rýchlou prípravou – stačí Vám 10 minút!

Premýšľate už s nadchádzajúcim víkendom o tom, čo upiecť? Odpoveď nájdete v našom dnešnom recepte. Je hotový za pár minút a jeho chuť je fantastická. Poteší Vás jeho osviežujúcu chuť a nadýchanosť piškótou, do ktorého cesta sa nepridáva jediné vajce.

S šálkou kávy, alebo čaju môžete tento koláč ihneď servírovať na víkendový stôl. Je báječný a Vy s ním budete sláviť len úspech.

INGREDIENCIE

3 hrnčeky polohrubej múky
250 g masla
1 kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček kryštálového cukru
náplň
250 g tvarohu
3 vajcia
1 neúplný hrnček cukru kryštál
100 g hrozienok
1 vanilkový cukor
postup

1) Do misy preosejeme múku. Do nej pridáme na kúsky nakrájané, zmäknuté maslo.

2) Pridáme cukor kryštál a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte. Neľakajte sa. Cesto nemá obvyklú konzistenciu. Je sypké, takmer ako odrobinky. Dajte cesto odpočívať do chladničky.

3) Medzitým si pripravíme náplň. Pomocou ručného šľahača zmiešame všetky suroviny na náplň, okrem hrozienok.

4) Až máme náplň premiešanú, hrozienka pridáme.


5) Teraz vytiahneme cesto z chladničky. Polovicu nasypeme na plech a zľahka utlačíme. Plech nie je nutné vymazať maslom, ani vysypať múkou.


6) Na túto časť nalejeme náplň a rozotrieme.

7) Náplň zasypeme zvyškom cesta. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme po dobu 40-50 minút.

Zdieľajte tento super recept na bleskovo rýchly tvarohový koláč aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Chod hore