Jemné rolky z cesta s prídavkom krémového syra sú jednoduché a skvele sa hodia k plneniu rozličnými náplňami. Vyskúšajte túto variantu s náplňou z vlašských orechov, ktorá pekne doplní dobroty na vianočnom stole.
Čas prípravy: 1 h + čas na kysnutie
ingrediencie
cesto
200 g masla
200 g krémového syra (Philadelphia, Žervé)
100 g krupicového cukru
2 žĺtky
450 g hladkej múky
štipka soli
kôra z jedného citróna
náplň
350 g mletých vlašských orechov
2 bielky
1 balenie vanilkového cukru
2-3 lyžice cukru
práškový cukor na posypanie
postup
krok 1
Maslo zmiešajte s cukrom a žĺtkami do peny. Pridajte krémový syr s citrónovou kôrou a dobre všetko premiešajte. Prisypte múku a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ich do potravinovej fólie a nechajte 30 minút odpočívať. Na náplň vyšľahajte bielky s cukrom, prisypte orechy, vanilkový cukor a premiešajte.
krok 2
Cesto vyvaľkajte na približne 3 mm hrubú placku. Okrúhlym vykrajovačom alebo pohárom vykrojte z cesta kolieska. Na každé koliesko vložte trochu plnky a zmotajte cesto do rolky podľa obrázku. Pozdĺžne stlačte vidličkou.
krok 3
Pripravené rolky skladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 200 ° C dozlatista.
krok 4
Upečené rolky posypte práškovým cukrom a podávajte.
ZDROJcoolinarika.com