Homeľ je druhé najväčšie mesto v Bielorusku a práve odtiaľ pochádza aj dnešný recept. Karbonátky sú jedným z pokrmov, ktoré gazdinky nemajú veľmi rady. Hoci to môže znieť na prvý pohľad komplikovane, keď to raz vyskúšate, uvedomíte si, že na tom nie je nič zložité.
Karbonátky na tento spôsob sú veľmi jednoduché a naje sa z toho celá vaša rodina!
Ingrediencie:
- 500g bravčového mäsa
- 150g tvrdého syra
- 3 zemiaky
- 1 vajce
- 300g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 4 lyžice slnečnicového oleja
- 3 lyžice pšeničnej múky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Kôpor
Postup:
- Huby si uvarte, nakrájajte najemno a osmažte. Cibuľu si narežte na polovičné krúžky, kôpor nasekajte na menšie kúsky a syr nastrúhajte na strúhadle. Všetko zmiešajte a plnka do kotliet je hotová.
- Mäso narežte na tenké plátky, klepáčom na mäso poklepte obe strany, osoľte a okoreňte. Na každý kúsok položte 1 polievkovú lyžicu plnky a vyformujte karbonátky.
- Zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Rozmiešajte si vajcia, múku vysypte do misky alebo na tanierik. Každú karbonátku obaľte v múke, ponorte do vajec, potom do zemiakov a zľahka ich rukami zatlačte.
- Smažte po oboch stranách dozlatista, keď budú hotové dajte ich na plech a vložte do rúry na 15 minút s teplotou 180 stupňov.
- Výdatné karbonátky podávajte s jednoduchým šalátom a chutná večera je na svete!
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?