Rýchla marináda na grilované mäso. S ňou dostane vaše mäso úplne novú chuť. Kto ju raz vyskúša bude ju robiť stále

 

Mesiac Apríl je jasným znakom začiatku piknikovej a grilovacej sezóny. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli ukázať vám skvelý recept na marinádu, vďaka ktorej bude vaše mäso šťavnaté, jemné a pripravené 2x rýchlejšie. A čo je ešte lepšie, marinovanie bude trvať len 40 minút!

Potrebujete:

  • 2kg bravčového mäsa
  • 1 ČL koreniacej zmesi
  • 1 ČL koriandru
  • 750 g cibule
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 150-200 ml slnečnicového oleja
  • Soľ

Postup

  1. Vezmite si smaltovanú nádobu a naplňte ju olejom.

маринад для шашлыка

  1. Pridajte do nej korenie a soľ.
  2. Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrtiny. Najmenšiu cibuľu narežte, osoľte a vytlačte z nej šťavu. Všetko pridajte do marinády.

маринад для шашлыка

  1. Bravčovú krkovičku narežte na väčšie kusy. Ak máte baranie mäso, bude lepšie, ak ho narežete na menšie kúsky.

маринад для шашлыка

  1. Mäso vložte do marinády a dobre ho prepojte so všetkými ingredienciami. Cibuľu, ktorá je na povrchu, pritlačte k mäsu.

маринад для шашлыка

  1. Nechajte marinovať 40 minút.
  2. Marinované mäso napichnite na grilovacie ihly a striedajte ho spolu s cibuľou. Teraz môžete grilovať!

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru 

Chod hore