Dnes sa s vami podelíme o recept, ktorý pochádza z Litvy. Tieto zemiakové ceppeliny sa nedajú porovnať so žiadnym iným jedlom – majú blízko k mäsovým knedlíkom, pirohám či zemiakovými fašírkami.
Odporúčame tento pokrm podávať s kyslou smotanou alebo maslom. Najlepšie chutia s roztopeným maslom, slaninkou a osmaženou cibuľkou.
Potrebujete:
- 12 zemiakov
- 1 vajce
- 65g pšeničnej múky
- 300g mletého bravčového mäsa
- 1 ČL škrobu
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Polovicu zemiakov si uvarte a potom z nich urobte kašu.
- Zvyšné zemiaky nastrúhajte a vytlačte z nich prebytočnú šťavu. Nechajte ju trochu odstáť: na prípravu budete potrebovať usadlý škrob.
- Kašu z uvarených zemiakov si zmiešajte s tými nastrúhanými, pridajte škrobovú šťavu, suchý škrob, múku, vajce, osoľte, okoreňte a všetko dobre premiešajte.
- Z výsledného cesta si vytvarujte menšie placky, do každej vložte lyžicu mletého mäsa, zjednoťte cesto po okrajoch a vyformujte si požadovaný tvar, ako na obrázku.
- Dajte si do hrnca vodu, osoľte ju a priveďte do varu. Varte ich 15 minút, musia sa najskôr dostať hore na povrch a potom opäť na dno hrnca. Hotovo!
zdroj:sovkusom.ru
http://kresy24.pl/cepeliny-kresowe/
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?