Takto som cez hrdlo fľaše pretiahla mäsko. O 10 minút som mala to najlepšie Čevapčiči pod slnkom

Čevapčiči je veľmi obľúbeným jedlom v Srbsku, no jeho krajina pôvodu sídli v Turecku. Odtiaľ sa rozšírilo do ďalších balkánskych krajín, ale poznáme ho aj na našom rodnom Slovensku.

Ponúkame vám najjednoduchší recept!

Ingrediencie:

  • 300g mletého bravčového mäsa
  • 300g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 PL minerálky
  • 1 PL papriky
  • 1 cibuľa
  • 3 PL slnečnicového oleja
  • Štipka sódy
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Postup:

  1. Mäso si skombinujte dohromady, pridajte k nemu nakrájanú cibuľu, soľ, korenie papriku, sódu a premiešajte.

  1. Prilejte minerálnu vodu do mäsa a dôkladne ho mieste po dobu 10-15 minút.

  1. Taktiež ho namažte olejom (2 PL), prikryte pokrievkou a vložte do chladničky na pár hodín.

чевапчичи рецепт

  1. Typický tvar čevapčiči si môžete vytvoriť dvoma spôsobmi: buď si ich vytvarujete rukami, alebo budete mäso pretláčať cez vrchnák od plastovej fľaše. V tomto prípade bude hustejšie s jednotnejším tvarom.

чевапчичи рецепт

чевапчичи рецепт

  1. Predhrejte si panvicu s olejom a smažte mäso, pravidelne ho otáčajte aby bolo rovnomerne opečené.

Podávajte napríklad so zemiakovou kašou, čerstvou alebo restovanou zeleninou a jogurtovým dipom. Prajeme vám dobrú chuť!

чевапчичи рецепт

zdroj: sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Takto som cez hrdlo fľaše pretiahla mäsko. O 10 minút som mala to najlepšie Čevapčiči pod slnkom”