Mliečna ryža, ktorú zvládnete v pohodlí domova a bude ešte lepšia, ako keby ste ju kúpili. Má jemne krémovú štruktúru, ľahkú vôňu vanilky a môžete k nej pridať čokoľvek, po čom vaše srdce zatúži. Skvelá je napríklad so škoricou a kokosovými lupienkami. V prípade, že chcete urobiť porciu pre 4 osoby, všetky ingrediencie vynásobte dvoma
Čas prípravy: 50 minút
Porcie: 2
ingrediencie
3/4 hrnčeka nevarenej ryže
2 hrnčeky mlieka
1/3 hrnčeka krupicového cukru
1/4 lyžičky soli
1 vajce, rozšľahané
2/3 hrnčeka hrozienok (voliteľné)
1 lyžica masla
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
zdobenie: škorica, kakao, kokosové lupienky …
postup
Priveďte do varu 1 1/2 hrnčeka vody a prisypte ryžu. Znížte plameň, zakryte pokrievkou a nechajte 20 minút variť.
V kastróliku zmiešajte uvarenú ryžu, 1 1/2 hrnčeka mlieka, cukor a soľ. Varte na miernom ohni kým zmes nezhustne, približne 15 až 20 minút.
Potom vmiešajte zvyšné mlieko, rozšľahané vajcia a hrozienka. Varte 2 minúty za stáleho miešania.
Zložte z platne a vmiešajte vanilku a maslo. Ihneď podávajte.
ZDROJallrecipes.com