Tvarohový nákyp s marhuľami. Je tak chutný a lahodný, že si na ňom pochutia všetci

Творожная запеканка с абрикосами

Tento tvarohový nákyp s marhuľmi nie je len ďalším „koláčom“. Nepotrebujete žiadnu múku, vychutnáte si šťavnaté ovocné plody a vaša rodina vám poďakuje! Pripravte si ho aj vy a neoľutujete!

Ingrediencie

  • 1 kg marhúľ
  • 150 jogurtu
  • 100 g cukru
  • 3 PL krupice
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 500 g tvarohu
  • 70 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 citrón
  • 50 g mandlí
  • 2 PL práškového cukru
  • Štipka soli

Postup

  1. Nalejte si vodu do hrnca, počkajte kým začne vrieť a vložte do nej marhule na 2-3 sekundy. Následne ich vyberte a zalejte studenou vodou. Odstráňte šupku aj kôstky a nakrájajte.
  2. Tvaroh pretlačte cez sitko.
  3. Vyberte si z chladničky 50 g masla a počkajte kým zmäkne. Najprv ho premiešajte s cukrom a potom pridajte aj soľ, tvaroh a opäť premiešajte. Následne primiešajte kôru z jedného citróna, vajíčka a jogurt.
  4. Spojte si dve suché ingrediencie – krupicu a prášok do pečiva. Pridajte do toho kúsky marhúľ a všetko dôkladne premiešajte.
  5. Teraz si prepojte zmes z vajec a tvarohu so zmesou z marhúľ.
  6. Vezmite si formu na pečenie, ideálne s priemerom 26 cm, potrite ju 20 g masla a posypte polovičným množstvom mandlí.
  7. Ďalšou vrstvou bude tvarohovo-marhuľová zmes – mala by byť rovnomerná a rovná (môžete k tomu použiť mokrý nôž).
  8. Posypte túto vrstvu zvyšnými mletými mandľami.
  9. Nastavte si rúru na 175° C.
  10. Vložte do rúry a pečte 60 minút. Nákyp bude hotový, aj bude jeho povrch sfarbený dozlatista.

Veríme, že čaj už máte uvarený, nákyp nakrájaný a vy ste pripravení na jeho konzumáciu!

Chod hore