Kakaový perník pre zaneprázdnených. Dezert za pár eur a jeho príprava je jednoduchá

 

Ingrediencie:

• 200 g masla
• 4 lyžice kakaa
• 4 lyžice perníkového korenia
• 4 lyžice medu
• 500 ml mlieka
• 6 vajec
• 400 g múky
• 400 g cukru
• 2,5 lyžičky sódy bikarbóny
• 1,5 lyžičky prášku do pečenia

Dobrovoľné:

• 2 sklíčka slivkového lekváru
• 100 g kvalitnej čokolády
• mandľové plátky

Poleva:

• 1 horká čokoláda (100 g)
• 1 mliečna čokoláda (100 g)
• 200 ml smotany na varenie

Postup:
1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pokrájané maslo vložíme do  hrnca, pridáme kakao, perníkové korenie a med. Miešaním vytvoríme jednu kompaktnú masu.

2. Odstavíme z ohňa a pridáme mlieko. Poriadne premiešame.
3. Pridáme vajcia a dôkladne ich zamiešame.

4. Do misky vložíme múku, cukor, sódu bikarbónu a prášok na pečenie. Všetko dobre premiešame.

5. Masu z hrnca primiešame ručným mixérom do masy v miske aby sa všetky suroviny dôkladne spojili.

6. Pripravené cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme ho do 2 foriem o rozmeroch 8 x 32 cm vystlaných papierom na pečenie. Pečieme okolo 30 – 35 minut.

7. Po upečení cestá z rúry vyberieme, necháme vychladnúť a každé prekojíme na 2 pláty. Dolný plát potrieme slivkovým lekvárom, prikryjeme ho druhým plátom a vrch polejeme polevou.

 

 

 

8. Poleva: v hrnčeku roztopíme vo vodnom kúpeli polámanú čokoládu a smotanu na varenie. Nevaríme! Ozdobíme mandľovými plátkami.

Dobrú chuť!

Zdroj: http://kuchniaaleex.blogspot.sk

Chod hore