Dlhozrnnú ryžu som vždy varila podľa návodu na obale. Mama mi ale povedala, že to robím zle a ukázala nový spôsob

 Mnoho gazdiniek nerado pripravuje pokrmy z ryže, pretože sa im zlepí, vytvoria sa z nej hrudky alebo sa nedovarí. Chceme sa s vami podeliť o tieto triky, s ktorými bude vaša ryže vždy perfektná!

Namočte ryžu pred varením

рис

  • Ak sa budete držať tejto rady, ryža napučí a počas varenia zo seba uvoľní oveľa menej škrobu. Mala by byť namočená v studenej vode v hĺbke dvoch palcov počas 1 hodiny.

рис

  • Zlejte vodu, vezmite si hrniec a roztopte v ňom 50 g masla. Pridajte vriacu vodu v pomere 1:1 s ryžou. Do vody nasypte 1/2 ČL soli a premiešajte. Pridajte ryžu, prikryte hrniec a nechajte variť 15 minút. Keď sa odparí všetka voda, ryža je hotová. Prikryte ju a nechajte vylúhovať 30 minút.

рис

Restovanie

  • Uvarte si vodu, zalejte ňou ryžu, ktorú presuniete do sitka a nechajte ju vyschnúť.

рис

  • Nalejte na panvicu 2 PL rastlinného oleja, postavte ju na oheň, nasypte do nej ryžu a restujte 5-10 minút za stáleho miešania. Nakoniec by mala dostať bielu farbu.

рис

  • Vylejte do hrnca vriacu vodu, osoľte a dobre premiešajte. Prikryte ju a poduste, kým sa voda neodparí. Ryžu môžete premiešať, ale nie viac ako 1-2x.

Použite väčšie množstvo vody

  • Nalejte do hrnca 2 litre vody a varte. Súčasne si to isté množstvo uvarte v rýchlovarnej kanvici. Dôkladne ryžu premyte a keď voda začne vrieť, osoľte ju a pridajte do nej ryžu.

рис

  • Keď už je takmer hotová, preceďte ju cez sitko, aby sa zbavila vody. Následne ju polejte vodou z kanvice a nechajte odkvapkať po dobu 5 minút.

рис

  • Vysypte ryžu do misky a pridajte do nej trochu slnečnicového oleja. Ak nemáte, môžete použiť aj maslo, no predtým si ho musíte roztopiť. Hotovú ryžu premiešajte a nechajte ešte chvíľku postáť.

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore