Pri pohľade na tento koláč by vám ani nenapadlo, že na jeho prípravu nepotrebujete žiadne komplikované ingrediencie: múka, tvaroh, mrazené čerešne a želatína.
Aj napriek tomu, že sa višne hodia najviac v kombinácii s lístkovým cestom, ukážeme vám, že ani tvarohové cesto nebude zaostávať!
Potrebujete:
- 150g masla
- 150g tvarohu
- 500g čerešní
- 15g želatíny
- 150g polohrubej múky
- 180g cukru
- 50ml vody
Príprava
- Maslo izbovej teploty si nakrájajte na kocky, spojte ho s múkou a porežte zmes nožom na malé kúsočky.
- Pridajte tvaroh, 80g cukru, zamieste si cesto a zrolujte ho do klbka. Pripravené cesto zabaľte do fólie a vložte do chladničky na 30 minút.
- čerešne bez rozmrazovania vysypte do hrnca a pridajte k nim zvyšný cukor. V prípade, že sú príliš kyslé, môžete do nich dať viac ako 100g cukru.
- Varte ich na miernom ohni. Vodu nemusíte prilievať, pretože samotné višne vyprodukujú vlastnú šťavu.
- Želatínu si nechajte rozpustiť v studenej vode po dobu 20 minút. Keď začnú višne vrieť, vylejte do nich želatínu, premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Cesto si vyvaľkajte na 0,5-1 cm hrúbku a položte ho do formy na pečenie. Niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou a vložte ho na 15 minút do predhriatej rúry na 180 stupňov.
- Na hotové cesto vylejte višne a vložte do chladničky na 15 minút.
- Nakoniec čerešne zalejte zvyšnou šťavou – želatínou a dajte do chladničky až do úplného stuhnutia. Hotovo!
Namiesto čerešní môžete pokojne použiť aj iné bobuľovité ovocie. Vyskúšajte tento recept už nasledujúci víkend a určite neoľutujete!
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?