Skúšala som veľa koláčov s čerešňami ale ani jeden nechutil tak dobre ako tento. Čerešňovo-tvarohový koláč zmizol z nášho stola okamžite

Pri pohľade na tento koláč by vám ani nenapadlo, že na jeho prípravu nepotrebujete žiadne komplikované ingrediencie: múka, tvaroh, mrazené čerešne a želatína.

Aj napriek tomu, že sa višne hodia najviac v kombinácii s lístkovým cestom, ukážeme vám, že ani tvarohové cesto nebude zaostávať!

Potrebujete:

  • 150g masla
  • 150g tvarohu
  • 500g čerešní
  • 15g želatíny
  • 150g polohrubej múky
  • 180g cukru
  • 50ml vody

Príprava

  1. Maslo izbovej teploty si nakrájajte na kocky, spojte ho s múkou a porežte zmes nožom na malé kúsočky.

вишневый пирог с желатином

  1. Pridajte tvaroh, 80g cukru, zamieste si cesto a zrolujte ho do klbka. Pripravené cesto zabaľte do fólie a vložte do chladničky na 30 minút.

вишневый пирог с желатином

  1. čerešne bez rozmrazovania vysypte do hrnca a pridajte k nim zvyšný cukor. V prípade, že sú príliš kyslé, môžete do nich dať viac ako 100g cukru.

вишневый пирог с желатином

  1. Varte ich na miernom ohni. Vodu nemusíte prilievať, pretože samotné višne vyprodukujú vlastnú šťavu.

вишневый пирог с желатином

  1. Želatínu si nechajte rozpustiť v studenej vode po dobu 20 minút. Keď začnú višne vrieť, vylejte do nich želatínu, premiešajte a nechajte vychladnúť.
  2. Cesto si vyvaľkajte na 0,5-1 cm hrúbku a položte ho do formy na pečenie. Niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou a vložte ho na 15 minút do predhriatej rúry na 180 stupňov.
  3. Na hotové cesto vylejte višne a vložte do chladničky na 15 minút.

вишневый пирог с желатином

  1. Nakoniec čerešne zalejte zvyšnou šťavou – želatínou a dajte do chladničky až do úplného stuhnutia. Hotovo!

Namiesto čerešní môžete pokojne použiť aj iné bobuľovité ovocie. Vyskúšajte tento recept už nasledujúci víkend a určite neoľutujete!

вишневый пирог с желатином

zdroj:sovkusom.ru

 

Chod hore