Len 50% vodičov správne odpovedalo na túto otázku. Takže, oprášte si svoje vedomosti o cestných pravidlách

 

Nechceme sa vás pýtať na odpoveď na túto otázku, ale prinútila nás k tomu štatistika. Ukázalo sa, že mnohí vodiči jednoducho nepoznajú pravidlá cestnej premávky. Preto sme sa rozhodli vám pripomenúť niektoré dôležité aspekty.

Predtým, než prejdete na správnu odpoveď, pokúste sa odpovedať – ktoré, z týchto vozidiel, prejde ako prvé. Ak viete, je to skvelé. Ak nie, tak potom by ste si mali zopakovať pravidlá.

Predstavte si naše prekvapenie, keď v jednom rozhovore sme zistili, že asi 50 % potencionálnych vodičov odpovedalo na danú otázku – zle. Pravdu povediac, takéto štatistiky sú naozaj desivé…

Ak keď ste odpovedali správne, ponúkame vám niekoľko základných pravidiel, pri ktorých nikdy nebudete zmätení. Tu sú:

13.3 Križovatka, ktorá je riadená svetelným semaforom, alebo dispečerom, je považovaná za regulovanú.

13.4 Pri odbočovaní vľavo alebo pri zasvietení zelenej na semafore vodič musí dať prednosť v jazde vozidlám cestujúcim priamo z opačného smeru a napravo. Rovnaké pravidlo platí aj pre vodičov električiek.

6.15 Vodiči a chodci sa musia riadiť signálmi dispečera a to aj vtedy, keď nie sú v súlade s dopravnými signálmi semafora, s dopravným značením alebo značkami.

V prípade, že svetelná signalizácia je v rozpore s dopravným značením, je nutné pridržiavať sa svetelnou signalizáciou.
Pevne verím, že ste dôsledný vodič, a ak si nepamätáte niektoré pravidlá, potom je nutné použiť vzájomný rešpekt. Cesty sa tak stanú prijateľnými pre vás. Do tej doby, zdieľajte tento článok s ostatnými.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Len 50% vodičov správne odpovedalo na túto otázku. Takže, oprášte si svoje vedomosti o cestných pravidlách”