Objednala som si tortu a na nej bola táto chutná poleva. Cukrárka mi okamžite povedala jej tajný recept

Chceme sa s vami podeliť o neobvyklý recept na polevu bez vaječných bielkov. Hlavná zložka, ktorá bude všetko držať pokope a nič nelepiť je želatína. Poďme na to!

Potrebujete:

  • 200 g cukru
  • 6 g želatíny
  • 100 ml vody
  • Citrónovú šťavu (podľa chuti)

Postup

  1. Želatínu si zmiešajte s 2 PL vody a nechajte ju na 15-20 minút napučať.
  2. Počas toho si vo zvyšnej vode nechajte na miernom ohni rozpustiť cukor, až kým sa kvapalina mierne nezahustí.
  3. Do mierne vychladeného sirupu pridajte želatínu a šľahajte zmes mixérom pri vysokých otáčkach, kým nezíska bielu farbu (asi 4-5 minút). Nakoniec prilejte citrónovú šťavu.

стойкая глазурь для куличей

  1. Po 10 minútach môžete polevu naniesť na chladený koláčik, tortu alebo bábovku. Ľubovoľne ju dozdobte a je to!

стойкая глазурь для куличей

 

Veríme, že nápad na polevu sa vám páči. Ak áno, nezabudnite si tento recept uložiť ako záložku, aby bol v požadovaný čas dosah ruky!

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore