Mesiac Apríl je jasným znakom začiatku piknikovej a grilovacej sezóny. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli ukázať vám skvelý recept na marinádu, vďaka ktorej bude vaše mäso šťavnaté, jemné a pripravené 2x rýchlejšie. A čo je ešte lepšie, marinovanie bude trvať len 40 minút!
Potrebujete:
- 2kg bravčového mäsa
- 1 ČL koreniacej zmesi
- 1 ČL koriandru
- 750 g cibule
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 150-200 ml slnečnicového oleja
- Soľ
Postup
- Vezmite si smaltovanú nádobu a naplňte ju olejom.
- Pridajte do nej korenie a soľ.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrtiny. Najmenšiu cibuľu narežte, osoľte a vytlačte z nej šťavu. Všetko pridajte do marinády.
- Bravčovú krkovičku narežte na väčšie kusy. Ak máte baranie mäso, bude lepšie, ak ho narežete na menšie kúsky.
- Mäso vložte do marinády a dobre ho prepojte so všetkými ingredienciami. Cibuľu, ktorá je na povrchu, pritlačte k mäsu.
- Nechajte marinovať 40 minút.
- Marinované mäso napichnite na grilovacie ihly a striedajte ho spolu s cibuľou. Teraz môžete grilovať!
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?