Je známe, že mäsité jedlá sa lepšie vstrebávajú a trávia ľahšie, ak ich konzumujeme spolu so zeleninou. Hlavné tajomstvo tohto receptu spočíva v citrónovej marináde. Perfektne zvýrazní chuť každej ingrediencie a taktiež pomôže zachovať pôvodnú farbu zeleniny. Nebudete ľutovať!
Ingrediencie
- 2 cukety
- 2 paradajky
- 1 paprika
- 1 baklažán
- 1 červená cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok petržlenu
- 20 ml citrónovej šťavy
- Olivový olej
- Mleté čierne korenie
- Soľ
Postup
- Zeleninu nakrájajte na veľké plátky a vložte do misy.
- Osoľte a okoreňte podľa chuti, pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte odležať.
- Rúru si predhrejte na 200 stupňov a zeleninu poukladajte na olejom vymastený plech prikrytý fóliou. Vložte do rúry a pečte 15 minút.
- Po 15 minútach odstráňte fóliu, zapnite si na rúre grilovanie a nechajte tam zeleninu ďalších 10 minút.
Zeleninová príloha bude najlepšie chutiť v teplom stave dochutená napríklad posypanou petržlenovou vňaťou.
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?