Vždy sme mali problém s mravcami v dome. Potom som objavila jeden trik a vždy nás teraz obídu

Moderný chemický priemysel ponúka širokú škálu prostriedkov, ktoré sa zaoberajú odstránením mravcov. Gély, tyčinky, spreje, prášky, rozpustné jedy a iné. Všetky tieto prostriedky však vedia uškodiť nielen hmyzu, ale aj nám.

средство от муравьев

Gély proti hmyzu obsahujú aspoň 0,05% látky zvanej fipronil, ktorá spôsobuje zväčšenie štítnej žľazy. Aerosóly sú zložené z deodorovaného plynu, čo môže zapríčiniť bolesti hlavy a tyčinky dokážu vyvolať závažné alergické reakcie u detí.

средство от муравьев

Ak existuje možnosť opustenia príbytku, rieši sa to tak, že sa miestnosti vystriekajú prostriedkami proti škodlivému hmyzu a vás tak nič neohrozí. Čo ale v prípade, keď nemáte kam ísť?

  1. Návnada s kyselinou boritou – jedno z najúčinnejších riešení. Žĺtok uvarený natvrdo zmiešajte s niečím sladkým. Vhodný je cukor, med alebo džem. Do výslednej zmesi pridajte 20 g kyseliny boritej. Vytvarujte si z toho guličky a umiestnite ich na miesta s častým výskytom mravcov. Na druhý deň uvidíte, ako budú mravce, či iný hmyz postupne masovo umierať. Ak budú tieto guličky u vás najmenej jeden mesiac, náznaky hmyzu budú minulosťou.

народное средство от муравьев

  1. Cesnak – ďalší spôsob kontrolovania mravcov. Ak vám aróma cesnaku nič nerobí, potrite si rozrezanými strúčikmi všetky spoje na podlahe.

народное средство от муравьев

  1. Pasce s lepiacou páskou fungujú bezchybne. Prilepte si obojstrannú lepiacu pásku pozdĺžne po celom obvode papiera. Do stredu položte malú sladkosť. Bohužiaľ, tento spôsob dokáže zničiť len malú časť hmyzu, preto maximalizovanie účinku spolupracujte aj s vašimi susedmi v paneláku.

средство от муравьев

Ak sa invázia hmyzu zastavila, nemyslite si, že ste vyhrali. Môžu sa objaviť kedykoľvek a preto by ste sa mali začať držať týchto preventívnych opatrení.

  1. Nikdy nenechávajte potraviny mravcom. Dôkladne odstráňte všetky omrvinky, utrite linku vlhkou handričkou a častejšie vynášajte odpadky z koša.

средство от муравьев

  1. Z času na čas si vytrite podlahy s použitím amoniaku. Na 10 litrov vody je potrebná 1 ČL amoniaku.

средство от муравьев

  1. Chráňte si ventilačné otvory – nalepte po obvode odvzdušňovacieho potrubia široký pás obojstrannej lepiacej pásky.

средство от муравьев

 

zdroj:takprosto.cc

Chod hore