Čučoriedky som už prestala kupovať. Vďaka overenému triku ich môžete ľahko pestovať doma

 

Čučoriedky – skladisko vitamínov nevyhnutných pre naše telo. Dajú sa jesť len tak, zmiešať s cukrom alebo ich pridať do jogurtu či pečiva a zákuskov. Bohužiaľ, sú drahšie ako mnoho iných lesných plodov. Vypestujte si ich preto u vás na záhrade!

Podmienky pestovania

  1. Buďte opatrní

Než ich zasadíte, uistite sa, že ste si kúpili ker, ktorý sa najlepšie hodí do vašej klímy. Niektoré plody majú radi vysokú vlhkosť a iné dobre odolávajú vysokým teplotám.

ako rastú čučoriedky

  1. Pôda má veľký význam

Aby sa čučoriedkovým kríkom dobre darilo, kyslosť pôdy by sa mala pohybovať medzi 4-5 pH. Ak pôda vo vašej záhrade nespĺňa túto požiadavku, môžete si čučoriedky posadiť do kvetináčov.

ako rastú čučoriedky

  1. Správne sadenie

Čučoriedky potrebujú slnečné svetlo a dobrú pôdu. Vzdialenosť medzi kríkmi by nemala byť menšia ako 1,5 m. ak ich chcete pestovať v kvetináči, potom by mala presahovať 50 cm v priemere. Týmto bobuliam stačí 5-10 cm vrstva vody za týždeň.ako rastú čučoriedky

Bezpečnosť nadovšetko

Chráňte čučoriedky pred škodlivým hmyzom a vtákmi pomocou bambusových tyčí alebo špeciálnych sieťok.

ako rastú čučoriedky

  1. Zrezávanie vetvičiek

Vďaka tomu budú čučoriedky schopné urodiť plody v priebehu nasledujúcich 20 rokov. Keďže krik s odrezanými vetvičkami nám dá menšiu úrodu, bude lepšie, ak vysadíte nie jeden, ale niekoľko.

 

  1. Kedy je najlepšie zasadiť čučoriedky

Najlepšie bude, ak ich posadíte začiatkom jari a do júla budú zrelé. Po tom, ako dozrejú nechajte ich na kríkoch ešte zopár dní – budú chutnejšie.

ako rastú čučoriedky

Veríme, že tieto tipy vám pomôžu vypestovať si na záhrade raj čučoriedok. Podeľte sa o ne so svojimi priateľmi!

zdroj:sovkusom.ru 

Chod hore