Takto som odstránila nečistotu a mastnotu za pár sekúnd. 10 najlepších trikov pre čistú kuchyňu ako zo škatuľky

 

Málokto zažíva potešenie pri upratovaní domácnosti a najmä kuchyne. Čistenie digestoru, chladničky, umývanie dlaždičiek či sporáku dokáže znechutiť nejedného človeka. Z tohto dôvodu vám ponúkame niekoľko domácich trikov s ktorými vyčistíte aj to, o čom ste si už mysleli, že je stratené.

уборка кухни без химии

  1. Odstráňte mastnotu z mriežky len za 15 minút! Namočte ju do roztoku vody, soli a kyseliny citrónovej (na 1 liter vody potrebujete 4 PL soli a 3 ČL kyseliny citrónovej). V prípade, že nečistoty ostanú, skúste mriežku v roztoku prevariť.

уборка кухни без химии

  1. Pripálené hrnce vyrieši aktívne uhlie! Pomeľte si na prášok pár piluliek a nasypte to na pripálené miesta. Po 20 minútach je potrebné do hrnca pridať trochu studenej vody. Po 30 minútach môžete hrniec umyť a odstrániť tak zvyšky uhlia.

уборка кухни без химии

  1. Každý majiteľ multivariča vie, že vykurovací element tohto zariadenia musí byť vždy čistý. Čo ale ak tam ostali ešte nejaké zvyšky jedla? Pomôžte si čistou handričkou a jedlou sódou. Navlhčenú handričku namočte do jedlej sódy a pretrite ňou špinavé plochy. Následne s čistou a vlhčenou utierkou odstráňte aj zvyšky prípravku a vytrite to dosucha.

уборка кухни без химии

  1. Pri umývaní chladničky a odstraňovaní nepríjemných pachov vám pomôže roztok octu a vody v rovnakom pomere. Po vyčistení sa neodporúča chladničku hneď používať a bude lepšie, ak ju niekoľko hodín necháte vyvetrať. Radikálnejšou metódou je vyčistenie chladničky amoniakom. Po utretí stien nechajte chladničku vetrať celý deň.

уборка кухни без химии

  1. Kuchynské dlaždice pokryté mastnotou odstránite nasledovne: v 4 litroch teplej vody si rozmiešajte 4 PL prášku bórax, 100 ml octu a 100 ml kvapalného amoniaku. Týmto roztokom navlhčite povrch dlaždičiek a jemne ich pretrite.

уборка кухни без химии

  1. Kuchynskú linku vyčistíte vďaka rastlinnému oleju a jedlej sódy v rovnakom pomere. Zmes aplikujte na znečistenú oblasť a nechajte pôsobiť 30 minút. Po uplynutí doby zotrite zmes použitím špongie.

уборка кухни без химии

  1. Najjednoduchší spôsob, ako čo najrýchlejšie si môžete umyť mixér. Po použití nalejte do neho trochu vody a pár kvapiek prostriedku na umývanie riadu. Potom mixér zapnite na 20 sekúnd a následne ho už len umyte pod tečúcou vodou.

уборка кухни без химии

  1. Mnoho kuchárskych expertov neodporúča používať mlynček na kávu na mletie korenia, pretože esenciálne oleje, ktoré sa uvoľňujú, dokážu ovplyvniť chuť kávy. Ak ste to už urobili, nezúfajte. Na nápravu si v mlynčeku pomeľte hrsť nevarenej ryže.

уборка кухни без химии

  1. Tvrdé štetiny štetca vedia zo strúhadla ľahko odstrániť zvyšky syra a iných lepivých produktov.

уборка кухни без химии

  1. Áno, aj odpadkový kôš je dobré raz za čas vyčistiť. Pripravte si na to ľad zmiešaním vody a octu v rovnakom pomere a vysypte to do koša. Keď sa ľad roztopí, je potrebné, aby ste kôš opláchli tečúcou vodou.

уборка кухни без химии

  1. Stopy po káve v porceláne odstránite pomocou octu a soli. Ingrediencie zmiešajte v rovnakom pomere a aplikujte na kontaminované miesta. Ešte lepšie by bolo, keby riad v tomto roztoku nasiakol. Po 30 minútach to umyte ako zvyčajne.

уборка кухни без химии

zdroj:takprosto.cc

Chod hore