Moderné sedacie vaky: Obzeráte sa po pohodlnom sedení?

Closeup of bean bag chairs at city park outdoors

Sedacie vaky sú obľúbeným sedením nielen detí, ale aj dospelých. Ponúkajú oddych, rekreáciu a príjemné sedenie. Ľudia si ich obľúbili aj vďaka ich skvelým vlastnostiam, medzi ktoré patrí napríklad to, že ich môžete presunúť z jedného miesta na druhé, môžete si na nich pospať a dokonca si na nich vie dobre oddýchnuť aj tehotná žena.

Premýšľate nad kúpou sedacieho vaku? Ak áno, možno ste si už všimli, že ich existuje niekoľko rôznych druhov a tvarov. Sedacie vaky sú najčastejšie vyrobené z troch materiálov, ktoré bežne poznáte.

Ktorý materiál je ale najvhodnejší pre vás a do vášho domu?

  • Ekokoža

V prípade ekokože hovoríme o syntetickom materiáli. Okrem klasickej kože tvorí vrchnú vrstvu látka s názvom polyuretán. Vďaka nemu je sedací vak vodeodolný a nenáročný na starostlivosť. Pre vegánov a pre ľudí, ktorí sa snažia vyhýbať sa produktom zo zvierat, je dokonalým riešením.

  • Plyš

Hračky sa z plyšu vyrábajú z určitého dôvodu. Jedným z nich je jeho neuveriteľná mäkkosť. Práve preto sa z tohto materiálu začali vyrábať aj sedacie vaky. Plyšový sedací vak je odolný, má dlhú životnosť a v pomere ceny a kvality patrí medzi tie najlepšie voľby. Vhodný je aj pre alergikov.

  • Polyester

Jeden z najznámejších materiálov sa využíva aj pri výrobe sedacích vakov. Dôvodom je jeho odolnosť voči škvrnám. Nakoľko boli kedysi sedacie vaky určené primárne pre deti, odolnosť voči škrvnám bola veľmi žiadaná. Obľúbený je aj z dôvodu nízkej ceny. Je veľmi prispôsobivý a veľmi dobre drží tvar.

  • Prémiové vaky

Bonusovú kategóriu tvoria prémiové sedacie vaky. Sú vyrobené z ovčej alebo hovädzej kože. Vyznačujú sa svojou pohodlnosťou, no najznámejšie sú pre svoj moderný dizajn. Mnohé z nich nájdete v pevných tvaroch pripomínajúcich klasické stoličky. Pravá koža je vždy ukazovateľom kvality a určitej elegancie.

Všetky sedacie vaky sú skvelým bytovým doplnkom!

 Zdroj obrázku: Denys Kurbatov / Stock.adobe.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Moderné sedacie vaky: Obzeráte sa po pohodlnom sedení?”