Tu je návod, ako rýchlo a ľahko obnoviť vymazané súbory z koša

 

Odstránením súborov z koša na pracovnej ploche, si myslíte, že ste sa ich zbavili navždy? Určite nie. Požiadajte ktoréhokoľvek programátora o obnovenie odstráneného a on to s ľahkosťou urobí.

Odstránený súbor celkom nezmizne. Ale kam sa podel, pýtate sa? „CHILLIN.SK“ vám o tom povie.

Takže, odstránené súbory môžete obnoviť dvoma spôsobmi.

Prvý je skrytý na úrovni súborového systému. Existuje služobná tabuľka, kde sa ukladajú úplne všetky súbory. Keď ich odstránime z koša, odstránime len 1 bajt. Tento súbor zostane taký, aký bol a na tom istom mieste. Ale teraz v počítači nie je žiadna informácia, kde sa tento program nachádza, pretože sa nenachádza v žiadnej položke.

Po odstránení 1 bajtu je v tabuľke voľné miesto, takže v budúcnosti ho môžeme naplniť ďalším súborom. Pokiaľ na toto miesto nebol uložený iný program, je možné tento súbor ešte obnoviť pomocou špeciálneho programu.

Druhá príčina je v operačnom systéme, ktorý môže sledovať všetky zmeny v súboroch a ukladať informácie o nich. V moderných systémoch existuje služba zálohovania všetkých osobných údajov, vďaka čomu sa všetky údaje ukladajú na špeciálnom disku. Kým je toto miesto voľné, systém ho využíva, ale keď sa naplní, operačný systém odstráni časť zálohy, aby mohol zapísať nové programy.

Takže z disku sa nič nevymaže. Informácie o odstránenom súbore naďalej existujú, pokiaľ sa na to miesto nezapíše nový súbor.

Teraz už viete všetko. Ohromte svojich priateľov týmito informáciami. Dajte nám „Like“ ak je tento článok pre vás užitočný.

Chod hore