Ponúkame vám recept na pečené zemiakové lodičky s hubovou plnkou. Veríme, že nasýtia nejeden hladný žalúdok!
Ingrediencie
- 3 zemiaky
- 400 g šampiňónov
- 1/2 PL pšeničnej múky
- 100 g tvrdého syra
- 70 g masla
- 1 cibuľa
- 250 ml smotany
- Soľ a korenie
Postup
- Zemiaky si umyte, rozrežte na polovicu a stred vydlabte lyžicou, aby vám ostal okraj s dĺžkou 0,5 cm.
- Nakrájajte si najemno šampiňóny spolu s cibuľou.
- Dajte si na panvicu 50 g masla, pridajte huby, osmažte ich a následne pridajte aj cibuľu.
- Nasypte do panvice múku a premiešajte.
- Keď múka vsiakne, pridajte smotanu, premiešajte, osoľte, okoreňte a nechajte podusiť 3-5 minút.
- Zemiakové “lodičky” osoľte, okoreňte a na každý kúsok položte kúsok masla.
- Zemiaky poukladajte na vymastený plech a naplňte ich pripravenou hubovou plnkou.
- Plech vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 15 minút.
- Po 15 minútach ich vyberte, posypte strúhaným syrom a vráťte do rúry na ďalších 20 minút. Hotovo!
Skvelá kombinácia so zeleninovým šalátom! Podeľte sa o tento recept aj s vašimi známymi.
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?