Prečo by ste mali trápiť vaše telo diétou, ktorá dokáže skôr ublížiť ako pomôcť? Detoxikačné polievky sú to správne riešenie! Očistite organizmus od toxínov, posilnite svoj imunitný systém a zlepšíte vstrebávanie živín.
Možno budete prekvapení, ale nejedná sa o očistu trvajúcu niekoľko týždňov či mesiacov. Všetko bude trvať len 3 dni a na vás bude pripraviť si 3 rôzne polievky. Každý deň si vyskúšate nový pokrm a obohatíte organizmus o dôležité látky!
Brokolicová polievka
- 1 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 750 ml vody
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g brokolice
- 1 zväzok rukoly
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Cesnak a cibuľu nakrájajte najemno a ružičky brokolice umyte po tečúcou vodou.
- Vezmite si panvicu s hlbším dnom a nalejte do nej olivový olej. Počkajte, kým sa rozohreje a následne pridajte cibuľu s cesnakom. Osmažte, pridajte brokolicu a nechajte podusiť až kým nebude brokolica jasne zelená.
- Pridajte vodu a počkajte než začne všetko vrieť. Osoľte, okoreňte prikryte a nechajte variť na nízkom plameni 8-10 minút.
- Keď je polievka hotová, nalejte ju do mixéra, alebo použite tyčový mixér a pridajte nakárjanú rukolu. Mixujte až do hladkej, hustej konzistencie. Hotovo!
Polievka s mrkvou a zázvorom
- 500 g mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 PL zázvoru
- 700 ml kuracieho vývaru
- 100 ml smotany
- 3 PL olivového oleja
- Soľ a korenie
Postup:
- Nakrájajte si cibuľu a zázvor nastrúhajte na strúhadle.
- Cibuľku a zázvor poduste na olivovom oleji po dobu 5-7 minút.
- Mrkvu narežte na kocky a pridajte ju k cibuli a zázvoru. Nalejte vývar, priveďte k varu a nechajte povariť 30 minút.
- Keď mrkva zmäkne, odstráňte hrniec zo sporáka a mixérom rozmixujte všetko na kašu. Následne pridajte smotanu, soľ a korenie.
- Zhustenú polievku položte opäť na sporák a varte ďalších 5 minút. Polievku môžete podávať s nasekaným kôprom a krutónmi.
Šošovicová polievka
- 450 g šošovice
- 60 g zelerovej stonky
- 60 g šalotky
- 10 g cesnaku
- 500 ml zemiakového vývaru
- 1 kg zemiakov
- 3 litre vody
- 250 ml sójového mlieka
- 200 g paradajok
- 5 g koriandra
- 30 ml olivového oleja
- Soľ a korenie
Postup
- Zemiaky si očistite, uvarte a preceďte. Vývar nevylievajte!
- Nakrájajte si najemno zeler, šalotku a cesnak. Všetko osmažte na olivovom oleji. Pridajte premytú šošovicu a zemiakový vývar. Varte po dobu 15 minút.
- Paradajky si nakrájajte na plátky, vložte ich do polievky a nechajte variť na miernom ohni kým nebudú hotové.
- Sójové mlieko si zohrejte na 90°С a primiešajte ho do hotovej polievky. Osoľte a okoreňte podľa vašej chuti. Hotovú polievku môžete dozdobiť nasekaným koriandrom.
Polievky si môžete uvariť vopred, ak viete, že máte nabitý pracovný program. Práve teraz je vaše telo pripravené zbaviť sa toxínov, ktoré sa vo vašom tele nahromadili počas zimy. Odporučte túto 3-dňovú polievkovú diétu aj vašim známym!
zdroj: sovkusom.ru