Jahody so šľahačkou vedia spríjemniť deň nejednému z nás. Ak si toto prepojenie chutí vytvoríte v podobe torty, je len ťažké predstaviť si, čo by mohlo byť chutnejšie. Vyskúšajte si aj vy urobiť tento svieži letný dezert!
Potrebujete:
- 300 g sušienok najlepšie štvorcového tvaru
- 400 ml šľahačky s priemerným obsahom tuku
- 45 g práškového cukru
- 1 PL cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 500 g jahôd
- 1/4 ČL soli
Postup
- Jahody si umyte a odstráňte z nich stopky. Hrsť jahôd si dajte stranou (použijete ich na dozdobenie), zvyšok nakrájajte na plátky a premiešajte s cukrom.
- Šľahačku si rozšľahajte a postupne k nej pridávajte práškový cukor, soľ a vanilkový cukor.
- Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Polovicu keksov poukladajte do formy, na nich pridajte 1/3 narezaných jahôd. Tie bohato potrite šľahačkou a opäť pokračujte vrstvou sušienok, jahodami a šľahačkou. Vrch ozdobte jahodami a boky torty potrite zvyšnou šľahačkou.
- Hotový dezert vložte do mrazničky na 3-4 hodiny.
Dobrú chuť!
zdroj: www.foodpresso.com
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?