Aj vy milujete jahody? Ak si myslíte, že ste už vyskúšali všetky druhy jahodových zákuskov, tento recept vás presvedčí o opaku. Pochádza zo slnečného Talianska a miestni obyvatelia si ho nevedia vynachváliť. Príprava vám nezaberie mnoho času, takže určite pri ňom nestrávte polovicu dňa.
Ingrediencie
- 240 g polohrubej múky
- 140 g trstinového cukru
- 2 PL mlieka
- Štipka soli
- 10 jahôd
- 30 g práškového cukru
- 90 g masla
- 2 vajcia
- 1,5 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- 100 ml šľahačky
Postup
- Vymiešajte si cukor so zmäknutým maslom. Nechajte si ešte 20 g masla na vymazanie formy. Pridajte mlieko izbovej teploty, vajcia a všetko vyšľahajte.
- V druhej miske si zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva a škoricu. Túto suchú zmes preosejte a pridajte do tej vaječnej. Všetko premiešajte drevenou vareškou.
- Formu na pečenie si vymastite maslom, vylejte do nej cesto a zarovnajte.
- Jahody si narežte na polovicu a poukladajte ich na vrch.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte dovtedy, kým po vpichu do koláča zostane špáradlo suché.
- Zatiaľ čo sa koláč pečie, vyšľahajte si šľahačku pomocou mixéra.
- Vyberte koláč z rúry a ozdobte čerstvou šľahačkou.
zdroj:sovkusom
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?