Nové pravidlo pre najlenivejších: neumývajte šálku ako prvú! Ale prečo?

 

Ukázalo sa, že taký triviálny problém, ako je umývanie šálok, rozdelil populáciu na dva tábory. Niektorí ľudia si myslia, že špinavá šálka je dôsledok nepozornosti a nedostatočnej hygieny. Ale druhí hovoria, že špinavá šálka je štandard. Vysýpala som čajové lístky a znovu zaliala. Krása!

Redakcia „Chillin.sk“ sa rozhodla zistiť, v čom je tajomstvo tých, ktorí radia šálku neumývať.

Pravidlá umývania riadu

V poslednej dobe sa rozniesol chýr, že je úplne hygienické neumývať šálku zakaždým, keď sme si dali kávu alebo čaj. Veď hubka na umývanie je jednou z najšpinavších, či je to doma, v kuchyni alebo v kancelárii. Aj pri tej najčistejšej hubke je tu otázka – umývať alebo neumývať.

  nájazd na šálku čaju

Ak ste sa rozhodli šálku umyť, vedzte, že aj pri tomto existujú určité pravidlá.

  1. So šálkou sa s nikým nedeľte. Je len vaša.
  2. Šálku nemusíte umývať, ak ste sa rozhodli piť čaj alebo kávu bez cukru alebo mlieka. V opačnom prípade, budete mať na nej do siedmych dní plno plesní a baktérii.

Dodržujúc týchto pravidiel sa nemusíte obávať o svoj zdravotný stav. Aj v prípade choroby, môžete piť z tej istej šálky, pretože mikroorganizmy vám už nemôžu uškodiť.

Pokiaľ sa vám nepáči piť zo špinavej šálky, tak tu máme pre vás niekoľko užitočných rád, ktoré vám pomôžu udržať si obľúbený riad v čistote a ľahko sa zbaviť škvŕn od kávy a čaju.

  nájazd na šálku čaju po

  1. Rovnakým dielom zmiešajte ocot s vodou. Zmes dajte do špinavej šálky a nechajte pôsobiť 1 hodinu. Potom ju umyte hubkou na umývanie. Jednoduché!
  2. Zľahka osolená pomarančová kôra ľahko odstráni odolné škvrny z vašich obľúbených šálok.
  3. Zmiešajte sódu bikarbónu so soľou a dôkladne vyčistite znečistený povrch hubkou. Veľmi efektívny spôsob ako sa zbaviť otravných škvŕn.

Nezabudnite, že pitie z nečistých pohárov – nie je zločin. Tak si svoj chutný nápoj môžete vychutnávať zo svojej obľúbenej šálky bez najmenšieho pocitu viny.

Ak sa vám tento článok páčil, podeľte sa oň s ostatnými.

ako odstrániť zubný povlak na pohár

zdroj:takprosto.cc

Chod hore