Obyčajné predmety pre domácnosť, ktoré škodia štítnej žľaze. Majte sa na pozore

 

Štítna žľaza je jedným z najdôležitejších orgánov. Každým dňom v našom živote pribúda čoraz viac a viac vecí, ktoré majú na ňu takmer nebezpečný vplyv, škodia jej.

Vedecké štúdie dokazujú, že 10% ľudí, ktorí pijú vodu alebo jedia potraviny, ktoré obsahujú PFOA (kyselina perfluóroktánová), majú veľké problémy so štítnou žľazou.

Je to jeden z najnebezpečnejších vecí, ktorá môže byť kdekoľvek v našom dome.

Nebezpečné domáce vecí

  1. Nábytok

Niektorí výrobcovia pokrývajú kuchynský nábytok nejakým materiálom, podobným nepriľnavému teflónu. Tento povlak môže byť veľmi nebezpečný pre štítnu žľazu.

  1. Koberce

Nové koberce sa často vyrábajú so všetkými druhmi chemikálii, buďte opatrní! Dajte nový koberec najskôr vyčistiť v čistiarni a až potom si dajte doma.

  1. Predmety osobnej hygieny

Uistite sa, že vaše šampóny a sprchové gély neobsahujú žiadne zložky, ktorých názvy sa začínajú na „perftoroktan“ alebo „perfluoro“, sú veľmi škodlivé.

  1. Riad s teflónovým povrchom

To je hlavné nebezpečenstvo v tomto zozname. Je lepšie používať naturálne: sklo, keramika, železo, a čo je najdôležitejšie, bez nepriľnavého povrchu. Pri jeho zohrievaní sa uvoľňuje nebezpečná látka, pri ktorej môžu uhynúť aj domáce zvieratá.

  1. Špáradlá

Len z prírodných materiálov! Plastové špáradlá môžu obsahovať škodlivé chemikálie.

  1. Papierové taniere, krabice z Fast Foodov

Často bývajú napustené škodlivými chemikáliami. Výborný dôvod, prečo prestať jesť v týchto zariadeniach.

Dávajte si pozor na to, čo sa nachádza okolo vás. Nezabúdajte na svoj jedálniček: zahrňte do svojej stravy potraviny , ktoré obsahujú jód (morské ryby, riasy, orechy). Ak máte podozrenie na problémy so štítnou žľazou, hneď sa obráťte na endokrinológa pre diagnostiku a liečbu.

Starajte sa o svoje zdravie a o zdravie svojich blízkych!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore