Odstráňte nečistoty z každej dlaždice! Jednoduchý recept s ohromujúcim výsledkom

Kto by nemal rád čistý domov bez prachu a špiny! Kúpeľne a kuchyne sú známe svojou pravidelnou starostlivosťou o dlaždice. Či sa už jedná o keramiku, žulu alebo iné dyhované povrchy, je všeobecne známe, že nepotrebujú žiadnu špeciálnu starostlivosť. To však neznamená, že sa o to nemáte starať vôbec.

как очистить плитку в ванной

Existuje množstvo účinných čistiacich prostriedkov na dlaždice v kúpeľni ale aj v kuchyni, ktoré si vedia poradiť s najmastnejšou škvrnou. Dajú sa kúpiť takmer vo všetkých obchodných reťazcoch. Čo však robiť, ak majú negatívny vplyv na pokožku, s možnosťou vyvolať na tele alergickú reakciu?

Ponúkame vám jednoduchý spôsob prípravy zmesi, pomocou ktorej sa zbavíte nečistôt bez väčšej námahy!

Potrebujete:

  • 5 litrov vody
  • 1/2 šálky jedlej sódy
  • 1/3 šálky citrónovej šťavy
  • 1/4 šálky bieleho octu

как очистить плитку от затирки

Postup

  1. Do nádoby s vodou pridajte sódu a miešajte až do úplného rozpustenia.

как очистить плитку на полу

  1. Do výslednej kvapaliny prilejte citrónovú šťavu, dobre premiešajte a pridajte ocot. Po vytvorení peny prelejte prípravok do rozprašovača.

как очистить плитку после ремонта

  1. Nastriekajte zmes na kontaminované miesta, nechajte 30 minút pôsobiť a následne pomocou hubky alebo štetca potrite znečistené povrchy.

как очистить плитку на кухне

  1. Znečistenie bude minulosťou a vaše dlaždice budú žiariť novotou. Prípravok môžete použiť aj ako dezinfekčný prostriedok na čistenie podláh.

как очистить плитку

Dôležité je nakoniec všetko vytrieť dosucha. Tkanina by mala absorbovať vlhkosť bez stopy. Ideálna v tomto prípade je utierka z mikrovláken alebo bambusu, nezanechávajúca šmuhy.

как очистить плитку в ванной от налета

Všetko vykonávajte s použitím gumených rukavíc, bez ohľadu na to, aký druh nečistoty chcete odstrániť. Taktiež si zapamätajte, že dlaždice sa začínajú umývať odspodu a utierajú zvrchu.

Podeľte sa o tieto informácie aj s vašimi priateľmi!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore