Moja krstná veľa cestuje a veľmi chutne varí. Najviac zo všetkého rada ochutnáva rôzne jedlá z rôznych krajín sveta.
Tento recept paradajok po taliansky je veľmi jednoduchý a jeho príprava netrvá dlhšie ako pol hodiny. Predjedlo je neuveriteľne svieže a chutné. Na to, aby ste si pripravili toto predjedlo nemusíte cestovať do Stredomoria. Všetky ingrediencie si kúpite aj u nás.
Paradajky rýchlej prípravy
Ingrediencie
3 paradajky
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica byliniek
1/3 čajovej lyžice soli
1/3 čajovej lyžice cukru
½ čajovej lyžice dijonskej horčice
2 polievkové lyžice olivového oleja
½ polievkovej lyžice octu
Čierne mleté korenie
Príprava
- Nakrájajte paradajky na kolieska a vložte ich do hrnca.
- V druhej mise zmiešajte všetky ostatné ingrediencie a vytvorte z nich marinádu. Zalejte ňou paradajky.
- Zakryte hrniec pokrievkou a vložte do chladničky na 30 minút.
- Pred podávaním posypte paradajky bylinkami.
Paradajky po taliansky sú úžasné predjedlo, od ktorého sa neodtrhnete. Len pol hodiny bez akejkoľvek námahy a neuveriteľne lahodný pokrm je pripravený. Milujem tieto paradajky.
Podeľte s týmto vynikajúcim receptom so svojimi známymi a priateľmi, budú vám zaň vďační. Dobrú chuť!