Moja sestra sa začala smiať, keď uvidela čo robím…o pár týždňov mi poďakovala robila to tiež

Nie je žiadnym tajomstvom, že joga sa postupne dostáva na popredné priečky pohybových cvičení. Nejedná sa totižto len o kvalitný strečing svalov, ale aj o úžasné cviky pre našu dušu a telo.

упражнение бабочка для девушек

Povieme vám niečo o nevyhnutných výhodách polohy motýľa na ženské telo…

Poloha motýľ pomáha ženám zlepšiť prekrvenie panvových orgánov, stará sa o zdravie obličiek a je vhodná na prevenciu kŕčových žíl. A najdôležitejšie – znižuje bolesti pri menštruácii, zmierňuje príznaky PMS a uľahčuje pôrod. Po pravidelnom praktizovaní cvičenia vám garantujeme peknú postavu a pevný chrbát!

упражнение бабочка в йоге

Technika cviku

  1. Sadnite si na podložku, nohy dajte doširoka a ohnite v kolenách.
  2. Spojte svoje chodidlá a pritiahnite ich čo najbližšie k oblastí slabín, pomáhajte si rukami.

упражнение бабочка в домашних условиях

  1. Rozpažte ruky a vyrovnajte chrbát od kostrče až po temeno hlavy.
  2. Pokúste sa čo najviac stláčať lýtkové svaly k vnútornej strane stehien a kolená spúšťajte na zem. Nezáleží na tom, že sa vám to prvýkrát nepodarí. Postupom času bude vaše telo pružnejšie a vykonanie cviku omnoho jednoduchšie.

поза бабочка йога

  1. Dýchajte rovnomerne a mierne nakloňte hlavu. Pomaly dvíhajte kolená zo zeme, dajte ich k sebe čo najbližšie bez toho, aby ste chodidlá od seba oddeľovali. Držte túto pozíciu po dobu niekoľkých sekúnd.
  2. Vráťte sa do východiskovej polohy tým, že kolená nasmerujete opäť k zemi. Ostaňte v polohe a opäť si môžete dopomáhať rukami.

упражнение бабочка для женщин

  1. Počet opakovaní závisí na vašej ohybnosti a výdrži. Ideálny čas cviku sú 2 minúty, počas ktorých vykonáte 25-30 opakovaní.
  2. K dispozícii je aj poloha motýľa na chrbte. Odstráni sa tým bolesť v oblasti brucha, eliminuje pocit nepohodlia pri menštruácii a napomôže počas vášho tehotenstva.

упражнение бабочка лежа

V prípade poranenia kolien alebo slabín, si dajte pod stehná valček alebo zrolovaný uterák. Pre zjednodušenie cviku si môžete chrbát oprieť o stenu a rukami chytiť nie chodidlá, ale členky.

поза бабочки эффект

Začleňte tento cvik do vášho každodenného života a venujte mu maximálne 5 minút. Sústreďte sa na dýchanie a nezabudnite držať svoj chrbát vždy vyrovnaný. Pokúste sa cvik vykonávať v dopoludňajších hodinách. Verte, že vás to nabije energiou a pripraví vaše svaly na stres počas dňa.

zdroj:takprosto.cc

 

Chod hore