Pravý Terchovský recept na domáci marhuľový džem. Potrebujete len 3 inrediencie a máte ho hotový

Len si to predstavte: teplý čaj, čerstvé pečivo a marhuľový džem. Idylka ako stvorená pre nedeľňajšie ráno. Na prípravu nasledujúceho džemu budete potrebovať len 3 ingrediencie a verte, nie je nič lepšie ako domáci džem!

Ingrediencie

  • 1 kg marhúľ
  • 1/4 ČL kyseliny citrónovej
  • 800 g cukru

Postup

  1. Marhule dôkladne umyte. Na prírpavu džemu by mali byť použité len šťavnaté zrelé ovocie.

помыть абрикосы

  1. Odstráňte z nich kôstky.

отделить мякоть от косточек

  1. Pripravte si veľký hrniec, do ktorého vložíte marhule a položte ho na oheň. Nemusíte pridávať vodu, pretože marhule pustia šťavu.

варить абрикосы

  1. Marhule je potrebné pravidelne miešať, aby sa nepripálili. Varte ich až kým nebudú úplne mäkké.
  2. Počas varenie je šťavu potrebné neustále odlievať do inej hlbokej misky. Neskôr ju môžete zakonzervovať a použiť v zime.

абрикосы на джем

  1. Hotová zmes bude dostatočne hustá. Pomocou mixéra ju rozmixujte do homogénnej konzistencie.

перебить абрикосы в блендере

  1. Rozmixované marhule prelejte späť do hrnca a varte. Pridajte cukor a kyselinu citrónovú. Premiešajte a varte dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí. Počas varenia nezabúdajte odstraňovať vzniknutú penu na povrchu.

варить абрикосовый джем

  1. Pripravte si sterilizované nádoby a naplňte ich džemom. Zatvorte, počkajte kým vychladnú a položte ich na chladné miesto.

простой абрикосовый джем

 

Chod hore