Trápia vás odhalené zubné kŕčky? Zistite čo s tým! Jednoduché rady, ktoré sú účinné. Urobila som toto…

Odhalené zubné kŕčky sú bežným problémom ústnej dutiny, ktorý spôsobuje citlivosť, kazy, uvoľňovanie zubov a dokonca aj ich stratu. Keďže toto ochorenie nie je nákazlivé a nesprevádza ho žiadna akútna bolesť, ľudia tomu často neprikladajú žiadnu dôležitejšiu pozornosť.

воспаление десен

V prípade, že ste si tento jav na vašich ďasnách už všimli, buďte pripravení na to, že to bude znamenať mnoho beh na dlhú trať. Pripravili sme pre vás jednoduché a prírodné recepty, ktoré pomáhajú rýchlo a efektívne vysporiadať sa s touto nepríjemnosťou.

Zdravá ústna dutina

  1. Sezamový olej

Vynikajúci na ničenie baktérií! Vezmite si 1 ČL oleja a preplachujte si ním zuby po dobu 3 minút. Po 3 týždňoch ucítite, že sú vaše ďasná omnoho silnejšie.

воспаление десен

  1. Mastička

Vezmite si 1 PL olivového oleja, pridajte do neho 4 kvapky ružového oleja a totou zmesou potierajte ďasná 3x denne po dobu 1 mesiaca.

воспаление десен

  1. Rastlinné šťavy

Pri liečbe ochorení ďasien sa používa koreň lopúcha. Rozmeľte si ho v mixéri a šťavu vytlačte. Potom ju zrieďte teplou prevarenou vodou v pomere 1:5. Ústa si vyplachujte po dobu 5 minút 3x denne 7 dní.

Taktiež môžete použiť uvarenú červenú repu. Odrežte si z nej 1 koliesko, potrite ho šalviovým olejom a prikladajte na ďasná po dobu 20 minút.

воспаление десен

  1. Eukalyptový olej

Použite ho na vypláchnutie pri podráždených ďasnách.

воспаление десен

  1. Aloe vera

Na odhalené kŕčky zubov pomôže, ak si na ďasná priložíte rozrezaný list aloe vera a počkáte 15 minút. Zápal sa nebude šíriť do zdravých oblastí.

воспаление десен

  1. Kokosový olej

Používa sa ako zubná pasta a pridá s k nemu aj trochu sódy. Táto zmes bude mať dvojaký účinok: spevňuje ďasná a bieli zuby.

 воспаление десен

  1. Včelie produkty

Medové plásty žujte 15 minút každé ráno a večer po dobu 10 dní.

воспаление десен

V prípade, že domáca liečba bude trvať omnoho dlhšie, je nevyhnutné, aby ste vyhľadali lekársku pomoc. Odborná liečba v spojení s tou tradičnou preukazuje viditeľne lepšie výsledky.

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Trápia vás odhalené zubné kŕčky? Zistite čo s tým! Jednoduché rady, ktoré sú účinné. Urobila som toto…”