5 overených spôsobov, ako vyčistiť grill bez použitia kefy. Je to omnoho účinnejšie

Ak ste doteraz čistili gril pomocou kefky, tento článok je práve pre vás. Nielenže je takéto čistenie zdĺhavé, pracné a nebezpečné, niekedy sa môže dokonca stáť, že sa štetiny zlomia, uviaznu na rošte a po opakovanom grilovaní sa dostanú aj do jedla.

как очистить гриль

Predstavujeme vám niekoľko bezpečných spôsobov, ako odstrániť tuk a sadzu z grilu tak, že bude žiariť ako nový.

  1. Cibuľa a citrón

Keď je po grilovaní gril ešte stále horúci, prejdite po mriežkach rozrezanou polovicou citrónu alebo cibule. Kyseliny obsiahnuté v týchto produktoch predstavujú vynikajúci prírodný čistiaci prostriedok.

как очистить решетку от гриля

  1. Fólia

Výborná náhrada kefy a jednoduché na použitie. Zrolujte si kúsok alobalu do klbka, uchopte si ho do kliešťov a potierajte ešte horúci rošt.

как очистить решетку от гриля

  1. Coca-Cola

Bude vám stačiť 1 pohár. Dajte mriežku do plastového vrecka, pretrepte fľašu s Coca Colou a nalejte ju do vrecka. Hustá pena vyčistí čokoľvek bez akýchkoľvek problémov. Pre ešte efektívnejší výsledok môžete mriežku nechať vo vrecku po určitú dobu.

как очистить решетку от гриля

  1. Tekuté mydlo

Zašpinenú mriežku potrite tekutým mydlom a vložte ju do plastového vrecka. Nechajte cez noc pôsobiť a v dopoludňajších hodinách ju opláchnite.

как очистить решетку от гриля

  1. Prevencia

Ak nechcete, aby sa vám jedlo nelepilo na gril, potrite mriežku rastlinným olejom. To umožní jeho jednoduchšie vyčistenie.

как очистить решетку от гриля

Všetko bez použitia agresívnych chemikálii!

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore