Ak ste milovníkom húb, tento recept by ste určite nemali prehliadnuť! V prípade, že nie ste hubár a kupujete huby v obchode alebo k ním pristupujete s opatrnosťou, siahnite radšej po šampiňónoch. Sú bezpečné a ľahko ich strávia aj vaše deti.
Chutné jedlo pripravené za pár minút z jednoduchých a cenovo dostupných surovín je presne to, čo hľadáte!
Ingrediencie
- 150-200 g húb
- 150 g salámy alebo šunky
- 1 cibuľa
- 50 g tvrdého syra
- 1 zemiak
- 1 vajce
- 1 ks nakrájanej veky
- Soľ
- Korenie
Postup
- Nakrájajte si šunku na menšie kocky.
- Cibuľu nakrájajte najemno.
- Zemiak očistite a nastrúhajte na tenkom strúhadle.
- Syr nastrúhajte na hrubšom strúhadle.
- Uvarené huby pomeľte v mlynčeku na mäso.
- Zmiešajte si šunku, cibuľu, nastrúhaný zemiak a syr v jednej miske. Pridajte vajce, osoľte a okoreňte podľa chuti a dôkladne premiešajte.
- Na každý kúsok veky si položte 1 PL plnky a rovnomerne ju rozmiestnite po celom povrchu.
- Na panvicu si nalejte trochu rastlinného oleja a nechajte ho rozohriať. Pripravené kúsky veky si poukladajte na panvicu tak, ako to vidíte aj na obrázku. Ľahko ich zatlačte a smažte len na jednej strane po dobu 2 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?