Kamarátka mojej mami sa na nejaký čas vrátila domov z Poľska kde žije a pracuje už niekoľko rokov. Spolu so sebou priniesla aj pár produktov, z ktorých nám na večeru pripravila úžasné jedlo!
Ingrediencie
- 1 kg bravčových rebierok
- 100 g jablkového pyré
- 100 g kečupu
- 1/2 ČL mletého cesnaku
- 1/2 ČL červenej papriky
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 3-4 PL sójovej omáčky
- 2 PL citrónovej šťavy
- 3 PL cukru
- 1/2 ČL mletej škorice
Postup
- V miske si zmiešajte jablkové pyré, kečup, cesnak, papriku, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, cukor a škoricu.
- Rebierka na režte tak, aby jedna porcia mala jedno rebierko. Ak sú kúsky príliš veľké, môžete ich dať povariť na 15-20 minút.
- Mäso vložte do marinády a nechajte ho odpočívať 30 minút v chladničke.
- Vychladené mäso v marináde poukladajte na pekáč a zakryte ho alobalom. Pečte 90 minút pri teplote 220 stupňov.
- Zvyšnou marinádou môžete potierať rebierka každých 20 minút. Po 40 minútach odstráňte fóliou a pečte dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?