Keď muža rozbolelo rameno, požiadal ženu, aby mu urobila metódu bankovania. Výsledok lekárov úplne vystrašil!

Bankovanie – metóda, ktorá pomáha odstraňovať bolesti spôsobené nadmernou fyzickou záťažou je najviac využívaná aktívnymi športovcami. V niektorých prípadoch sa dokonca používala u deťoch počas prechladnutia, aby sa ich liečba urýchlila.

Najzaujímavejšie je, že samotná medicína nepotvrdzuje užitočnosť bankovania na naše zdravie, pretože podľa odborníkov neexistujú na to vedecké dôkazy. Na druhej strane však dokáže spôsobiť nemalé škody na ľudskom tele a nižšie uvedené prípady slúžia ako vynikajúci príklad.

Najnovšie sa v čínskych médiách objavili fotografie, ktoré zachycujú chrbát jedného z obyvateľov mesta Wu-chan. Práve on totižto požiadal svoju manželku, aby mu urobila proces bankovania na zlepšenie svalového tonusu. Po tom, čo sa jej nedarilo odstrániť jednu zo sklenených nádob, muž začal tušiť, že niečo nie je v poriadku.

 

Zhrozená žena sa snažila banku odstrániť pomocou kladiva a keď to nepomohlo urýchlene volala prvú pomoc. Omylom však zavolala hasičov. Odvážni bojovníci s ohňom však nestratili duchaprítomnosť a banky odstránili s použitím pílky.

Na snímke nižšie je zobrazený chrbát v strašnom stave, ktorého majiteľom je 63-ročný Li Lin. Chcel sa zbaviť bolesti v ramenách a niekto mu odporučil, aby si každý deň robil procedúru bankovania.

Celý mesiac navštevoval pravidelne tento proces a o 10 dní neskôr sa mu na miestach, kde boli banky pripevnené, vytvorili napučané pľuzgiere. Požiadal svoju ženu, aby mu ich prepila a postihnuté miesta natrela olejom. Neskôr ho začala trápiť vysoká teplota a v nemocnici sa na jeho chrbte objavili skutočné diery.

Neskôr sa ukázalo, že muž sa obrátil na pomoc lekárov v hodine dvanástej. Ak by to urobil neskôr, nastala by u neho sepsa, čo by mohlo viesť k smrti. Našťastie všetky tieto prípady dopadli šťastne a do budúcnosti si určite rozmyslia či sa vložia do rúk odborníkov alebo budú skúšať liečbu na vlastnú päsť.

Špecialisti na túto problematiku si sú istí, že ak sa bankovanie používa s rozumom a odborne, človek nebude v žiadnom ohrození života. Všetkým teda odporúčame, aby sa o danej metóde poradili so svojim lekárom alebo z iných overených zdrojov. Ide o vaše zdravie a určite by ste nechceli, aby sa na vašom chrbte, či inej časti tela, objavili obrovské čierne diery…

 

Chod hore