Ako si zvyčajne pripravujete vajíčka? Do menšieho hrnca nalejete vodu, pridáte vajcia, položíte na oheň a počkáte pár minút, po tom, čo voda začne vrieť – hotovo! Avšak aj pri takomto postupe môže nastáť problém: ak sa vajíčka prevaria, v okolí žĺtka sa objaví nie príliš vábivá zelená línia.
V prípade, že sú nedostatočne tepelne spracované, žĺtok vyteká, ale to nie je všetko! Poznáme tajomstvo perfektne uvarených vajec a chceme, aby ste sa ho naučili aj vy.
- Hrniec naplňte vodou a dajte ho na plameň. Počkajte, kým voda začne vrieť. Na hrniec položte cedidlo a do neho vložte vajíčka izbovej teploty.
- Prikryte hrniec pokrievkou a počkajte 9 minút.
- Kým sa vajcia varia, pripravte si misku s ľadovou vodou. Po 9 minútach vložte vajcia do tejto misky a nechajte 1 minútu odstáť.
- Vyberte ich z vody a zbavte škrupiniek.
- Po rozrezaní uvidíte, že okolo žĺtka nie je žiadna zelená farba a samotný žĺtok je ešte trochu vlažný.
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?