Všetci milovníci maku, zbystrite pozornosť! Máme pre vás skvelý recept na lahodný koláč, ktorý je ideálny k čaju. Plnku si môžete prispôsobiť vlastným chuťovým pohárikom, pretože tu sa medze nekladú! Prajeme vám dobrú chuť.
Ingrediencie
- 200 g masla
- 170 g cukru
- 350 g polohrubej múky
- 250 g maku
- 125 ml mlieka
- Štipka soli
- 1 vajce
Postup
- Vysypte si mak do suchého rozohriatého hrnca, pomiešajte až kým nebudete cítiť príjemnú makovú arómu. Odstráňte z tepla, presypte ho do misky a zmiešajte so 150 g cukru.
- Rozpusťte si 50 g masla, pridajte do neho zvyšných 20 g cukru a soľ. Nalejte mlieko a premiešajte dohladka. Následne pridajte vajíčko a opäť dôkladne premiešajte.
- Postupne prisypávajte múku a vypracujte cesto tak, aby sa vám nelepilo na ruky. Vyvaľkajte ho na hrúbku nie viac ako 0,3 cm. 150 g masla rozpustite a namažte ním vrstvu cesta. Na vrch rovnomerne rozmiestnite zmes maku a cukru.
- Jednu stranu okraju cesta priložte na druhú stranu. Celú dĺžku cesta opäť potrite maslom a posypte makom. Vytvorený vrstvu cesta opäť preložte na polovicu.
- Vložte na plech a pečte 20-30 minút pri teplote 180-200 stupňov.
zdroj:sovkusom.ru