Magický makový koláč. Má viac vrstiev a jeho príprava mi trvala len 20 minút

 

Všetci milovníci maku, zbystrite pozornosť! Máme pre vás skvelý recept na lahodný koláč, ktorý je ideálny k čaju. Plnku si môžete prispôsobiť vlastným chuťovým pohárikom, pretože tu sa medze nekladú! Prajeme vám dobrú chuť.

Ingrediencie

  • 200 g masla
  • 170 g cukru
  • 350 g polohrubej múky
  • 250 g maku
  • 125 ml mlieka
  • Štipka soli
  • 1 vajce

Postup

  1. Vysypte si mak do suchého rozohriatého hrnca, pomiešajte až kým nebudete cítiť príjemnú makovú arómu. Odstráňte z tepla, presypte ho do misky a zmiešajte so 150 g cukru.

маковая начинка для катламы

  1. Rozpusťte si 50 g masla, pridajte do neho zvyšných 20 g cukru a soľ. Nalejte mlieko a premiešajte dohladka. Následne pridajte vajíčko a opäť dôkladne premiešajte.
  2. Postupne prisypávajte múku a vypracujte cesto tak, aby sa vám nelepilo na ruky. Vyvaľkajte ho na hrúbku nie viac ako 0,3 cm. 150 g masla rozpustite a namažte ním vrstvu cesta. Na vrch rovnomerne rozmiestnite zmes maku a cukru.

катлама с маком

  1. Jednu stranu okraju cesta priložte na druhú stranu. Celú dĺžku cesta opäť potrite maslom a posypte makom. Vytvorený vrstvu cesta opäť preložte na polovicu.

маковая начинка для катламы

  1. Vložte na plech a pečte 20-30 minút pri teplote 180-200 stupňov.

маковая начинка для катламы

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore