Najlepší smotanovo-sušienkovo višnový koláč, ktorý keď som zjedla, pýtala som si ďalší. Je fantastický

Pripravte sa na niečo obrovské, pretože tento recept vás prekvapí svojou eleganciou a jednoduchosťou. „Chillin.sk“ sme pre vás pripravili lahodnú tortu suflé, ktorá je vhodná pre slávnostný dezert.

Sladené suflé sa objavilo v 20. storočí s príchodom želatíny, takže jeho technológia prípravy je pomerne mladá, ale veľmi jednoduchá. Vaša chladnička zmení smotanovo – tvarohový krém so želatínou v hotové jedlo za niekoľko hodín.

Pohodlie je v tom, že do nej môžeme dať akékoľvek plody: citrusové, exotické kiwi a ananás, jahody a sušienky. Ak vás neoslovila táto plnka, tak môžete použiť kombináciu višní a čokoládových sušienok.

Ingrediencie

Tvaroh 250 g Sladká smotana 200 g
Cukor 100 g Prášok do pečenia 1 čaj. L.
Práškový cukor 100 g Pšeničná múka 80 g
Voda 40 ml Želatína 20 g
Kakaový prášok 4 čaj. L. Slnečnicový olej 2 pol. L.
Vajce 1 ks Višňový kompót 250 g
Kyslá smotana 100 ml

Príprava

  1. Pripravíme si cesto na sušienky. Vyšľaháme vajce a cukor do nadýchanej masy. Pridáme slnečnicový olej a kyslú smotanu. Znova šľaháme.
  2. Zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečenia a potom po malých častiach pridávame do vyšľahanej masy a do hladka vymiešame.
  3. Vymastite formu a vylejte do nej masu tak, aby jej hrúbka nepresahovala 3 cm. Vložte formu do predhriatej rúry na 190 ⁰C a pečte 15 – 20 minút. Nechajte vychladnúť.
  4. Namočte želatínu do vody na 15 – 20 minút.
  5. Pripravíme si krém. Cez sitko pretlačte tvaroh, pridajte sladkú smotanu, práškový cukor a vanilku. Dôkladne vymiešajte, najlepšie mixérom.
  6. Želatínu napučanú vo vodnom kúpeli pridajte do krému.
  7. Narežte sušienky na štvorce 2 x 2 cm, vylejte sirup z višňového kompótu a višne dajte do misky.
  8. Formu obložte potravinovou fóliou – dno i boky. Na dno nalejte niekoľko lyžíc krému. N krém položte tretinu sušienok a tretinu višní a znovu nalejte krém. Zopakujte tento postup ešte dvakrát a všetko zalejte zvyšným krémom. Vyrovnajte povrch torty.
  9. Tortu zakryte fóliou a vložte do chladničky na dobu 5 – 6 hodín, aby dobre vychladol.

Želé torta so sušienkami má mnoho variantov, ale väčšina gazdiniek dáva prednosť  torte s ovocím na smotanovom želé. Skúste použiť namiesto vody šťavu z čerešní alebo z ananásu, aby želatína mala lepšiu chuť. Uložte si recept, aby sa vám nestratil.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Najlepší smotanovo-sušienkovo višnový koláč, ktorý keď som zjedla, pýtala som si ďalší. Je fantastický”