Milovala gýčový štýl. Svoj byt si preto pretobila na kráľovsky príbytok. Susedia skoro onemeli, keď vošli

Všetci si vieme predstaviť, ako vyzerá jednoizbový byt v 21. storočí. Čo ale taký jednoizbový byt, ktorý je zariadený v barokovom štýle? Nádhera či gýč? Rozhodnutie je len na vás…

ремонт в стиле барокко своими руками

Jeden z takýchto bytov sa nachádza v Moskve. Hoci má len 32 m2 , jeho majiteľka sa s ním patrične vyhrala. Ktorýkoľvek interiérový dizajnér by navrhoval tento priestor rozšíriť a vyplniť ho minimalistickými prvkami, no mladá Moskovčanka mala iné plány.

ремонт дома в стиле барокко

ремонт в квартире в стиле барокко

V jednoizbovom byte sa uskutočnila rekonštrukcia, po ktorej sa všetko zmenilo na múzeum do čias minulých. Stena, ktorá oddeľovala kuchyňu bola odstránená a okolo priestoru na spanie sa postavili priečky.

Majiteľka bytu si nábytok nechala doviezť až z Talianska a netají sa, že bol pomerne drahý, no nie príliš pohodlný.

как сделать ремонт в стиле барокко

„Všetko to slúži len na obdivovanie, čo sa týka využitia, nie je to nič praktické. Je pre mňa dôležité udržiavať pravidelnú čistotu, preto dôkladne utieram prach a starám sa o každý detail interiéru,“ tvrdí majiteľka.

ремонт однокомнатной квартиры в стиле барокко

Rekonštrukcia v barokovom štýle – množstvo priestranných a veľkých miestností. Objemný nábytok a pompézne dekoratívne objekty vizuálne zmenšujú priestor, ale Baroko je na tom naopak, pretože priestranné izby miluje. Výber tohto štýlu do bežného bytu je prinajmenšom irelevantný, ale ako sa hovorí, proti gustu…

ремонт комнаты в стиле барокко

S väčšinou vecí jej pomohol otec, ktorý sa inšpiroval Versailles a chcel pre svoju dcéru vytvoriť skutočný pocit, že sa nachádza v rozprávke.

Jej koníčkom je zbieranie pekných keramických anjelov, ktoré si prináša z celého sveta. Sú viditeľné na jedálenskom stole, pri posteli, ale aj na poličkách v kúpeľni.

дизайн квартиры в стиле барокко

Aj samotná majiteľka bytu uznáva, že pre jedného človeka je takýto byt vhodný, no určite by sa sem nenasťahovala s rodinou a malými deťmi.

дизайн интерьера в стиле барокко

дизайн в стиле барокко

V tomto prípade však pravdepodobné platí pravidlo, že menej je niekedy viac. A napriek tomu sa človek cíti, akoby bol v nejakom nesmierne drahom parížskom hoteli, ktorý si nemôže dovoliť len tak hocikto. Všetko má svoje miesto a majiteľka priznáva, že je skutočnou perfekcionistkou.

дизайн дома в стиле барокко

дизайн однокомнатной квартиры в стиле барокко

Vkus nezávisí len na veľkosti peňaženky a sme presvedčení o tom, že jednoduchá elegancia a čistota nevyjdú z módy nikdy. Čo si myslíte vy o tomto štýle zariaďovania? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore