Celú tú dobu ste orchideu prihnojovali zle! Dávajte si pozor na tento detail… Po tomtovám budú kvitnúť ešte viac

Orchidea – tropická rastlinka, ktorá si už našla svoje miesto aj v našich domácnostiach. Vo svojom prirodzenom prostredí je zásobárňou výživných látok, ktoré dostáva z vlhkého vzduchu a dreva, na ktorom rastie. V domácich podmienkach nedokáže prijať adekvátnu výživu, preto by mala byť pravidelne prihnojovaná. Na rozdiel od iných izbových rastlín, orchidea potrebuje špeciálne hnojivo a plán na použitie.

масло какао его свойства

Ako hnojiť orchideu?

Ich výživa by mala byť vyvážená. Je potrebné, aby ste si kúpili hnojivo určené pre epifyty. Farebné kombinácie kvietkov zabezpečujú tri chemické prvky: dusík, fosfor a draslík. Všetky by mali byť prítomné prostredníctvom špeciálnych hnojív, no ich pomer sa líši.

Aby ste sa tešili z krásnej orchidei, postupujte podľa tohto plánu

масло какао его свойства

  1. Hnojivo s vysokým obsahom dusíka

Dusík je potrebný na to, aby vybudoval rastlinke listy a zabezpečil tak prirodzený rast. Bez listov sa zásoby živín zmenšujú a rastlina zahynie. Na jar, kedy začnú rásť listy, použite hnojivo s vysokým obsahom dusíka.

как удобрять орхидею в домашних условиях

  1. Hnojivo s vysokým obsahom draslíka

Draslík poskytuje plnohodnotný metabolizmus v rastlinných tkanivách, je zodpovedný za fotosyntézu a imunitu rastliny. Keď je kvet najviac náchylný na napadnutie škodcami (v lete), použite na neho hnojivo s vyšším obsahom draslíka.

как удобрять орхидею в домашних условиях

  1. Hnojivo s vysokým obsahom fosforu

Fosfor vplýva na formovanie stoniek a kvitnutie kvetov. Keď sa na rastline formujú puky (na jeseň), použite hnojivo s fosforom.

Hnojiť môžete cez koreňovou alebo nekoreňovou metódou (prostredníctvom listov). Ak sa ich rozhodnete hnojiť, robte to postupne. Máte aj vy nejake triky a tipy na hnojenie tejto krásnej rastlinky? Podeľte sa o ne v komnetároch!

как удобрять орхидею в домашних условиях

zdroj: takprosto.cc

Chod hore