Geniálne triky ako vyčistiť Vašu práčku! Vždy žiarivo čistá! Výsledok milo prekvapí! Moja bielizeň je ako nová

Tiež si ešte spomínate na dobu, kedy automatické práčky boli hudbou budúcnosti? S nákupom plne automatickej práčky Vaše srdce určite poskočilo. Práce s bielizňou výrazne ubudlo a pranie už nebolo nočnou morou o ťažká drina.

Postup času ale každý prišiel na to, že ani automatická práčka nie je dokonalá a už vôbec nie samočistiacia. Po rokoch sa z práčky line nepríjemných zápach a plochy pracieho priestoru sú zanesené a špinavé. Dnes Vám ukážeme, ako práčku udržiavať čistú, sviežu a krásne voňavú.

  ako vyčistiť práčku

dvere
Po vypraní zostáva mokrá nielen bielizeň, ale aj dvere práčky. Vždy ich utrite suchou handrou a nechajte vždy práčku otvorenú. Dvere nezatvárajte a nechajte práčku vetrať.

  ako vyčistiť pleseň práčky
tesniaca guma
V tesniacej gume sa veľmi rady hromadia všetky baktérie, pleseň a viditeľné nečistoty. Gumu je teda dobré, najlepšie po každom praní, vyčistiť. Gumu vyčistíte najlepšie pomocou akéhokoľvek rozpúšťadla, alebo jedlej sódy. Nepoužívajte prípravky na báze chlóru, tie by mohli gumu nenávratne poškodiť. Dodržujte správny postup čistenia. Naneste na hubku vhodný prostriedok a povytiahnite tesnenia smerom von. Potom poriadne vytrite kovový rám.

  

ako vyčistiť práčku od vodného kameňa  

čistenie bubna
Raz za mesiac vyčistite aj bubon práčky. Špongiu namočte do roztoku sódy, zmiešanej s kyselinou citrónovou. Bubon touto zmesou vytrite. Väčšina pracích prostriedkov sa skladá z horečnatých a vápenatých solí, na ktoré najlepšie účinkujú organické, prípadne anorganické kyseliny. Pomôžte si kyselinou citrónovou alebo opäť obyčajným octom. Najjednoduchší spôsob je kyselina citrónová. Do dávkovača nasypte toľko kyseliny, koľko dávate prášku do bežného prania. Potom práčku na prázdno spustite na najvyššiu program.

    ako vyčistiť práčku s octom  
čistenie zásobníka
Vytiahnite dávkovač podľa pokynov výrobcu. Dávkovač potom dôkladne utrite. K bezchybnému vyčistenie použite zmes octu a jedlej sódy. Báječne odstraňuje najmä hrdzu. Namočte dávkovač do tejto zmesi po dobu 30 minút. Uvidíte, že sa bude blýskať.

  

ako čistiť práčky s kyselinou citrónovou  

čistenie filtra
Nie je na tom vôbec nič zložité. Prístup k filtru sa väčšinou nachádza v spodnej časti práčky. Pod práčku pre istotu radšej položte starý uterák. Potom odskrutkujte viečko proti smeru hodinových ručičiek. Potom vytiahnite všetky nahromadené nečistoty. To sú väčšinou vlasy, špáradlá, mince, kusy látky a nite. Otvor vytrite a vráťte viečko na svoje miesto.

     

Zdieľajte tento super tyhle geniálny triky aj s Vašimi priateľmi! Určite sa im tiež bude hodiť! Do komentárov nám napíšte, ako čistíte vašej práčku Vy!

via: takprosto.cc

Chod hore