Mobil si vždy nabíjala v posteli…už to viac nezopakuje! Po týchto dôvodoch to neurobíte aj vy. Prvý je…

Niekedy nie je vôbec ľahké zbaviť sa dlhoročných zlozvykov. Bohužiaľ sa uplynulých desať rokov sme sa pripútali k našim technologickým zariadeniam natoľko, že si bez nich už nedokážeme predstaviť život. Sme neustále online. Niekomu píšeme, niečo si prečítame, fotografujeme a telefonujeme. Závislosť na smartfónoch sa rozvíja natoľko, že niektorí ľudia sa jednoducho boja rozlúčiť sa s ním na dlhšiu dobu.

Nebudeme hovoriť o poškodení elektromagnetickými vlnami a teple vychádzajúceho z telefónu. Dnes vám prezradíme, prečo je nabíjanie mobilu v posteli rovnako nebezpečné ako fajčenie na posteli.

смартфон нагревается

Mnohí si ešte určite pamätajú nešťastný incident s telefónmi Samsung. Celá séria telefónov bola stiahnutá z výroby, pretože batérie v smartfóne spontánne explodovali. Pre tých, čo sa od mobilu nevedia ani odlepiť, to nie je príliš najlepšia správa.

Iste viete, že pozeranie na obrazovku telefónu až do neskorých nočných hodín je škodlivé. Nie je to však len o narušení spánkového cyklu. Zakaždým, keď sa rozhodnete hrať pred spaním hru na telefóne, odpisovať na správy alebo čítať novinky, vystavujete sa značnému riziku…

смартфон нагревается

Všetko, čo na smartóne robíme spôsobuje jeho vybíjanie. Z tohto dôvodu sa často rozhodneme tak, že si ho počas noci necháme nabíjať v zástrčke. Obrovská chyba! Počas nabíjania sa telefón značne ohrieva, čo môže byť výsledkom požiaru.

Okrem telefónu sa prehrievajú aj naše nabíjačky. Platí to najmä pri tých, ktoré sú kúpene lacno, na internete alebo na trhu. Ak chcete nabíjať telefón, musíte použiť výlučne kompatibilnú nabíjačku.

смартфон нагревается

Tu je niekoľko tipov, ako sa vyhnúť nepríjemným nehodám pri nabíjaní vášho smartfónu.

  1. Pri nabíjaní majte telefón na pevnom, rovnom povrchu.
  2. Nepoužívajte telefón, ktorý sa práve nabíja, aby ste predišli prehriatiu.
  3. Nenechávajte nabíjajúci sa telefón na mäkkom povrchu, ako je posteľ či pohovka.
  4. Nezabudnite vymeniť opotrebované časti – kábel, batériu. Zvyšuje sa tým riziko požiaru.

нагревается зарядка

zdroj:takprosto.cc

Chod hore