Veľký domáci zemiakový šalát našich babičiek! Vynikajúca chuť!

Zemiakový šalát je skvelá a veľmi populárna príloha nielen pre vianočného kapra. Obľúbená je variácia s rezňami alebo iným smaženým mäsom. Ak máte radi zemiakový šalát, skúste tento recept.

Toto je recept na najlepší zemiakový šalát. Táto verzia je trochu iná ako tradičná vďaka niekoľkým jednoduchým krokom v príprave, výsledok je naozaj fantastický. Najdôležitejšou vecou je varenie zemiakov.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov (najlepšie biele)
4 lyžice tekutého nálevu
6-7 nakladaných uhoriek
1 lyžička horčice
450 ml majonézy
60 ml jogurtu
1 červená cibuľka
1 zeler zeleru
Soľ a korenie
Príprava:

Olúpte zemiaky, opláchnite ich a nakrájajte na malé kocky. Vložte všetko do hrnca so studenou vodou, pridajte soľ a nechajte variť. Nechajte zemiaky variť 10-12 minút, kým nie sú mäkké. Scedíme a odložíme zatiaľ čo pripravujeme ostatné suroviny.

V malej miske zmiešajte nálev a horčicu, zemiaky zalejeme a položte ich 30 minút do chladničky.

Jemne nakrájajte uhorky, cibuľu a zeler. Vložte do misy a pridajte majonézu, jogurt, soľ a korenie.

Nakoniec miešajte studené zemiaky a dôkladne premiešajte zmes a môžeme podávať

Chod hore