Milujete chuť ruskej zmrzliny? Potom budete mať tento jednoduchý a rýchly recept na výrobu vlastnej domácej ruskej zmrzliny prilepený na chladničke.
Nemusíme sa obávať používania surových vajec kvôli salmonele. Pred tým ako surové vajíčko rozbijete poriadne umyte škrupinu. Salmonela sa drží väčšinou na škrupine a nie vo vajíčku.
Čo potrebujeme?
2 tégliky smotany na šlahanie
3 polievkové lyžice práškového cukru
1 hrnček vanilkového cukru
3 vajcia
2 trotových oblátok
Ako to urobiť?
-Oddeľte žĺtky od bielok
– Vyšľaháme zvlášť smotanu v jednej miske, v druhej bielky a tretej žĺtky s cukrom.
-Zmiešame všetko.
Vložte oplátky na dno nádoby s hotovou zmesou. Dajte ju do mrazničky po dobu 30 minút, potom vyberajte a premiešajte. Opakujte ešte dva krát, hmota sa pri zmrazení separuje, takže ju musíte premiešať
Zmrazenú zmes priklopíme druhou oblátkou a nechajte ju v mrazničke až do nasledujúceho dňa.
https://www.youtube.com/watch?v=sU3o6F1mnaM