Ani vy nemáte čas na dlhé státie pri sporáku varením obeda, ktorý nie vždy ohúri vašu rodinu či návštevu? Ponúkame vám recept, kde sa niečo podobné nemôže stať! Nie je v ňom žiadna múka, tvoria ho najmä bielkoviny a zelenina. Čo je ale najdôležitejšie, príprava vám zaberie maximálne 20 minút, ak nepočítame samotné pečenie, no verte, stojí to za to!
Ingrediencie
- Mleté hovädzie mäso
- 1 cibuľa
- 2 PL strúhanky
- 2 vajíčka
- 1 PL slnečnicového oleja
- 50 g tvrdého syru
- 1 paprika
- Petržlenová vňať podľa chuti
- Soľ
- Korenie
- Rasca
Postup
- V hlbokej miske si zmiešajte mäso s 1 vajíčkom. Pridajte soľ, mleté korenie podľa chuti.
- Vezmite si druhé vajce a oddeľte bielko od žĺtka.
- Očistite si cibuľu a nakrájajte ju na malé kúsky. Osmažte si ju na panvici spolu so strúhankou.
- Osmaženú cibuľku primiešajte k mletému mäsu a pridajte bielko.
- Petržlenovú vňať si nakrájajte najemno, pridajte ju k mäsu a dobre premiešajte.
- Vezmite si papriku a nakrájajte si ju na prúžky. Syr nastrúhajte na strúhadle (30g). V miske si zmiešajte žĺtok, syr a papriku.
- Pripravte si formu na pečenie a namažte ju olejom. Do nej rozmiestnite zmes mletého mäsa, cibule a vajíčka. Vytvarujte ju do oválneho tvaru. Uprostred si môžete urobiť podlhovastú prehĺbeninu, ktorú naplníte zmesou syra a papriky. Vyformujte si roládu.
- Na vrchu rolády si urobte niekoľko rezov, do ktorých vložíte plátky tvrdého syra (20g). Druhou voľbou je poukladanie plátkov syra priamo na vrch rolády. Všetko posypte rascou.
- Nechajte piecť 75 minút v rúre predhriatej na 170 stupňov.
Samozrejme, syra si môžete dať koľko len chcete. Všetko závisí od vašich osobných chutí a preferencií. Namiesto jedného červenej papriky si pokojne vezmite polovicu červenej a polovicu zelenej. Roláda tak bude pri rezaní vyzerať farebnejšie.
Zdieľajte tento recept aj s vašimi priateľmi na sociálnych sieťach!
zdroj:chillin.sk
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?