5 balíkov servítok sa zmení na majstrovské dielo! Toto nesmie chbýbať na žiadnej detskej oslave

Detské oslavy majú vždy svoju osobitú atmosféru. Sú žiarivé, chutné, zábavné a vďaka ním zažívame teplý pocit na duši. Fantázia dokáže robiť zázraky, a to najmä vtedy, ak máte nápady, ktoré ste sa rozhodli uskutočniť. Prvá oslava dieťaťa si vyžaduje nemalú pozornosť.

цифра из бумаги

Niektorí rodičia si kvôli tomu rezervujú drahé reštaurácie, kam pozývajú množstvo hostí. Iní sa rozhodnú pre niečo praktickejšie v teple domova. Na druh takejto oslavy vám odporúčame použiť minimum ozdôb.

Dnes vám prezradíme, ako si pomocou servítok vyrobíte číslice. Vyzerá to nádherne a jednoducho!

цифра из пенопласта

Najskôr musíte porozmýšľať o požadovanej veľkosti. Nakreslite si miniatúrny náčrt na papier a pripravte si pracovnú plochu spolu so všetkými potrebnými materiálmi. Na základ vám odporúčame vybrať si penoplast. Môžete na to použiť aj nepotrebné kartónové krabice, no zaberie to viac času.

цифра из бумаги своими руками

Potrebujete

  • vrstvu penoplastu
  • krepový papier alebo servítky
  • kancelársky nôž
  • nožnice
  • zošívačka
  • lepiaca pištoľ alebo PVA lepidlo
  • obojstranná lepiaca páska

Polystyrén si môžete kúpiť v rôznych veľkostiach, výber je už len na vás. Pre optimálnu hrúbku použite dva identické listy. Na výšku jedného metra potrebujete najmenej päť balení servítok.

Postup

  1. prerysujte si maketu čísla na 2 kusy polystyrénu a spojte ich obojstrannou lepiacou páskou.

объемная цифра своими руками

  1. Servítky si v strede rozstrihnite na polovicu a 2x zložte tak, aby vám vznikol viacvrstvový štvorec. Tento štvorec následne spojte s druhou servítkou (najlepšie inej farby) pomocou zošívačky.

объемная цифра из салфеток

  1. Takto pripravené štvorce pomocou nožníc premeníte na kruhy. Rezy vytvoríte aj po ich obvodoch a všetky vrstvy sformujete do tvaru kvetu.

объемная цифра на праздник

  1. Vytvorené kvietky prilepíte na polystyrén pomocou lepiacej pištole. Ak použijete PVA lepidlo, naneste ho na celý povrch číslice a potom každý kvet potrite lepidlom.

большая цифра

  1. Vyzdobte číslo po celom obvode aj vzadu. Nevytvárajte veľké medzery, kvety sa snažte prilepovať jeden vedľa druhého.

декоративная цифра

Vyskúšajte aj rôzne farby a vzory, použite svoju predstavivosť. Číslo môžete nahradiť písmenom alebo akýmkoľvek iným trojrozmerným objektom.

Ešte pár tipov, ako sa s tým dokážete vyhrať…

цифра из гофрированной бумаги

 

 

foto:takprosto.cc

zdroj: Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Kopírovanie článkov na Slovenské alebo České stránky alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Chod hore