Tento koláč je zložený z bežných ingrediencii a aj napriek tomu je jeho chuť lahodná s prípravou, ktorá vám zaberie len 20 minút!
Ako základ môžete použiť rôzne sušienky či perníky. V kombinácii s tvarohom, smotanou alebo jogurtom sa tieto produkty môžu premeniť na skutočné kulinárske umenie.
Ingrediencie
- 300 g kakaových sušienok (môžu byť aj iné)
- 250 g tvarohu
- 250 g smotany
- 100 cukru
- 1 PL želatíny
- 75 ml vody
- Čokoláda na ozdobu
Postup
- Vezmite si misku, vysypte do nej želatínu a zalejte ju vodou. Nechajte odstáť niekoľko minút.
- Premiestnite zmes do hrnca a nechajte povariť kým sa želatína nerozpustí.
- Vyšľahajte si smotanu s cukrom a tvarohom. Mal by vám vzniknúť jemný krém.
- Pridajte do neho želatínu a dôkladne premiešajte.
- Vyložte si formu prvou vrstvou sušienok a zalejte ich krémom.
- Opäť poukladajte sušienky a nalejte druhú vrstvu krému. Vytvorte si 3 vrstvy.
- Vložte do chladničky najlepšie cez noc – počas toho sa krém dostane do všetkých vrstiev.
Vrch koláčika môžete ozdobiť nastrúhanou čokoládou, fantázii sa medze nekladú. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?